Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravá rajčatovo sýrová omáčka na těstoviny

Výborná omáčka na těstoviny, která je hotová do 10 minut. Bude chutnat dospělým i malým dětem.
Rajčatová omáčka na těstoviny

Tato báječná omáčka vznikla náhodou, kdy jsem chystala večeři pro rodinu. Na poslední chvíli jsem připravená čerstvá rajčata zaměnila za ta sekaná v konzervě, která obsahují více tekutiny, proto bylo potřeba omáčku zahustit. Zvolila jsem tedy jemné ovesné vločky, které jsou u mě v kuchyni nepostradatelným pomocníkem :)

Kombinace rajčat, smetanového sýra, vloček a petržele je jednoduše geniální.

Budete potřebovat

  • 2 plechovky krájených rajčat (lze i adekvátní množství čerstvých)
  • 1 kostičku přírodního sýra (něco jako žervé, asi 100g)
  • 5 lžic jemných ovesných vloček (uvedeno jemné/zart/ nebo fine)
  • 1 cibuli
  • Olivový olej (nebo jiný s dobrou tepelnou stabilitou)
  • 2 hrsti na jemno nasekané petržele (lze i sušenou)
  • Na dochucení - sypké dochucovadlo bez glutamanu, bylinky dle chuti (dala jsem trochu provensálského koření),

Postup

  1. Cibuli orestujte na oleji
  2. Přilijte 2 plechovky sekaných rajčat. Když jsem měla celá rajčata, projela jsem je krátce v sekáčku.
  3. Ochuťte, přidejte petržel a nechte 5 minut provařit.
  4. Přisypte asi 5 lžic jemných ovesných vloček. Ty omáčku krásně zahustí tím, že pojmou "přebytečnou" tekutinu z rajčat. Takto vařte pár minut.
  5. Na závěr vmíchejte a nechte rozpustit kostičku přírodního sýra.

Podávejte s oblíbenými těstovinami.

TIPY

  • Kdo chce a může, k omáčce se také výborně hodí česnek

  • Pokud jsou rajčata moc kyselá, můžete omáčku malinko osladit přírodním cukrem nebo obilným sirupem pro vyladěnou chuť

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Bylinky v těstovinách
 
Těstoviny pro děti
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Vivalacuna
Určitě vyzkouším! Mám jenom jeden dotaz: ta petržel má být petrželová nať nebo kořen?
Kamila (varilamysicka)
Petrželí myslím tu zelenou kadeřavou nať, nádherně omáču ovoní a doplní. S jemně nasekaným kořenem petržele by se ale omáčka také dala udělat, jen by se musel restovat už s cibulí. V tomto případě ale zelená petrželka :-)
Misa
Vyborny recept. Prave jsme s nasim malym vyzkouseli verzi s cesnekem a bez vlocek a parada. Mam aspon dalsi tip na detsky obed:-)
Vetyna
Dnesni obed a vynikajici. Nakonec i bez vlocek to bylo moooc dobre a dcera si dala i repete ;)
Martina B.
Bezvadná, během vaření se mi zdála trochu hustší, vylepšila jsem jí trochou Frankovky :-)
Viktor Viki
Ovesné vločky na zahuštění... skvělý nápad! Daleko lepší, než vařená mouka, chutnější a zatím nic nikdo nenamítal, možná ani nepoznal. Už je používám i k zahuštění jiných jídel, jsou prostě super.
Viktor Viki
Ovesné vločky na zahuštění... skvělý nápad! Daleko lepší, než vařená mouka, chutnější a zatím nic nikdo nenamítal, možná ani nepoznal. Už je používám i k zahuštění jiných jídel, jsou prostě super.
Jayan
Hi I think Joda Time is what is miisnsg from Java. I am looking forward to see a really brand new Date API in Java 8 and why not a fork of Joda time
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?