Rychle / jednoduše / zdravě

Šunkovo-ředkvičková pomazánka

Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Šunková pomazánka

 Ingredience

  • Svazek ředkviček
  • 100 g kvalitní vysokoprocentní šunky
  • 1 kostička přírodního žervé
  • 1 lžíce másla (plátek)
  • Sůl, pepř, pažitka

Postup

  1. Ředkvičky očistím a v robotu je posekám na drobno. Možností je také posekat je nožem nebo nastrouhat na hrubo. Ředkvičky posolím a nechám je chvíli na sítku pustit vodu. Párkrát je promačkám.
  2. Šunku rozmixuji tyčovým mixérem do hladka spolu s máslem a žervé.
  3. Promíchám s ředkvičkami. Když je chuť, opepřím a doplním o čerstvé bylinky dle sezóny.

Pokud chcete pomazánku servírovat dětem, není třeba ji vůbec dochucovat. Šunka zajistí dostatek slané chuti. Zájemci o pikantnější chuť by v pomazánce mohli ocenit třeba stroužek česneku nebo lžičku křenové pasty.

☝️Nejíte šunku, ale ředkvičky ano? Zkuste tuto vajíčkovo-ředkvičkovou pomazánku.🙂

Ať se vám pomazánky povedou.🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Ředkvičky recept
Nejjednodušší způsob je ředkvičky nasekat na drobno v malém robotu. Další možností je nasekat je nebo na hrubo nastrouhat.
 
Šunková pomazánka s ředkvičkami
Nasekané ředkvičky nejdříve trochu posolím, nechám je pustit vodu na sítku a pak smíchám se šunkovou hmotou.
 
Pomazánka ředkvičky recept
Pomazánku není třeba extra dochucovat. Šunka i ředkvičky jsou samy o sobě výrazné dost. Jiné verze pomazánky dosáhnete přidáním nastrouhaného vejce na tvrdo.👍
 
Pomazánka se šunkou a ředkvičkami
Pomazánka chutná nejlépe s pažitkou! 🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?