Rychle / jednoduše / zdravě

Šunkovo-ředkvičková pomazánka

Ne každý má chuť zakusovat se do samotných ředkviček. Obzvlášť děti. Když je ale "schováte" do šunkové pomazánky, jejich chuť je mnohem jemnější.
Šunková pomazánka

Budete potřebovat

  • 100g kvalitní šunky
  • 1 kostičku přírodního sýra (žervé)
  • 1 lžíci másla
  • malý svazek ředkviček (nebo dle chuti)

Postup

  1. Šunku rozmixujte do hladka spolu s máslem a žervé.
  2. Přidejte na jemno nasekané ředkvičky. Ředkvičky mohou obsahovat až 90% vody, proto je nestrouhejte, aby pomazánka nebyla řídká. Nasekala jsem je na jemné kostičky. Dalším způsobem je pak ředkvičky nastrouhat a vodu vymačkat.

Dětem není třeba pomazánku nijak dál ochucovat. Jak šunka, tak žervé už sůl obsahují.

Libovolně můžete přidat na jemno nasekané zelené bylinky. Třeba petrželku.

Pomazánku je nejlepší konzumovat hned kvůli obsahu vodnatých ředkviček.

Víte o ředkvičkách?

  • Existuje jich mnoho druhů a velikostí, podle toho se také liší množství a složení obsažených mikroživin. Obecně se vyplatí vybírat spíše ty menší, které mají více vitaminů, minerálů a kyselin.
  • Obsahují také sirné silice, které mají na náš organismus čistící účinky, a dokážou i pomoci při různých infekcích trávicího traktu.
  • Můžete je také přidávat do domácích zeleninových šťáv. V kombinaci s mrkví je jejich chuť příjemná.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?