Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí pudinkoví šneci - snadné na přípravu

Nepřeslazené domácí pečivo, které drží tvar, nedrobí, takže se hodí i jako svačina někam s sebou. Díky pudinku nejsou suché, což ocení nejen děti.
Domácí kynuté těsto

Narazit v obchodě na dobrého pudinkového šneka také není jen tak. V supermarketech jsou ze zmrazených polotovarů, v pekárnách zas náplň nebývá nic moc. A cena tedy také nic moc, když vás je doma víc. Nejlepší je tedy upéct si pudinkové šneky domácí a vyladit si je, jak potřebujete. Já je ráda připravuji i napůl celozrnné, místo rozinek někdy dávám plody goji. Nakonec se lze obejít i bez toho pudinku a zabalit do těsta šťavnatou povidlovo-makovou náplň.

Budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky (část můžete použít jemně mletou špaldovou celozrnnou typ 630)
  • 200 ml mléka
  • 80 g másla
  • 2 žloutky (bílky si nechte na potření)
  • 3/4 kostky droždí
  • 2 lžíce cukru
  • špetku soli

Na náplň

  • 1 bio vanilkový pudink
  • cca 400 ml mléka
  • rozinky dle chuti (i celý balíček)
  • 3 lžíce cukru (dala jsem kokosový cukr)
  • na potření bílky s trochou mléka

Postup

  1. Připravte si kynuté těsto klasickým způsobem. Droždí rozmíchejte ve vlažném mléce s trochou mouky a cukru. Nechte vzejít kvásek. Ten přidejte k mouce, mléku, žloutkům a jemně rozpuštěnému máslu. Vytvořte bochánek a nechte jej pod utěrkou vykynout.
  2. Mezitím si uvařte náplň z pudinku a mléka. Oslaďte. Ke konci do pudinku přidejte rozinky a nechte vychladnout.
  3. Těsto rozválejte na tenkou placku, jak se povede, cca 0,5 cm a potřete ji pudinkem.
  4. Stočte do rolády a nakrájejte na 2cm špalíčky, které rovnejte na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Potřete ještě rozšlehanými bílky, které nařeďte trochou mléka. Pečte na 180 stupňů do zezlátnutí

TIP

Šneky můžete z rolády ukrajovat za pomoci nitě, zachovají si tak snadněji tvar.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Domácí pudinkoví šneci
 
Domácí pečení

Před upečením je dobré šneky potřít bílky nebo bílky smíchanými s trochou mléka. Dostanou hezkou barvu.

 
Domácí moučník
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

LucieS
Vynikající, jednoduché, skoro hned snězeno :-). Děkuji
Evka
super, jen se zaprášilo
majdakopejda
Jde to i z listového těsta, pak je to opravdu rychlovka a také moc dobrá:)!
Anonymní uživatel(ka)
Za začátečníky Vas poprosím, jestli suroviny na ten kvásek zvlášť nebo odebrat s předepsaného množství? Suroviny na kvásek jsem dala navíc, dala jsem trochu spaldove celozrne mouky a máslo jsem mela jen 52 g, přidala jsem 2 lžičky kokosového oleje.Drozdi jsem dala cele. I tak se povedlo. Děkuji.
Jana
Dobrý den Kamilo, je možné suroviny vložit do pekárny v pořadí tekuté a sypké a pak zapnout program kynutí? A kolik je potřeba sušeného droždí (kupuji s vlaštovkou). Moji kluci nemají rádi zápach z čerstvého droždí... Děkuji. Jana
Marketa
Dobry den, Kamilo, nezkousela jste recept take v bezlepkove podobe? moc dekuji!
Michaela Dvorská
Tak už jsou v troubě. Použila jsem jen špaldovou mouku a sladila jsem třtinovým cukrem. Už se na ně ke kávě těším. Ale budou to teda pěkně obří šneci
Jiřina
Sneky jsem vyzkousela, ale chutove me nenadchly, ani meho 3,5 leteho syna. Testo mi hodne nakynulo, tak to byly skutecne obri sneci. Jedine ci to zachranovalo, byla napln. Ja uz vicekrat zkouset nebudu.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?