Rychle / jednoduše / zdravě

Kedlubnová pomazánka

Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!
Kedlubna recept

Ingredience (menší množství)

  • 1 kedlubna
  • 1 až 2 vejce podle velikosti kedlubny
  • pár plátků vysokoprocentní šunky nasekané na drobno
  • 2 lžíce čerstvého smetanového sýra ( něco jako Gervais, Lučina atd.)
  • Sůl, kdo chce pepř
  • Olivový olej
  • Čerstvá zelená petrželka

 Postup

  1. Kedlubnu nasekám na drobno, posolím a nechám na sítku pustit vodu. Kedlubna pak vodu nebude pouštět do pomazánky. Kdo nechce kedlubnu na drobné kousky, je možné ji nastrouhat.
  2. Vejce si uvařím na tvrdo. Buď dávám 1 nebo 2 vejce podle velikosti kedlubny.
  3. Šunku nakrájím na drobné kousky. Vždy volím tu nejvyšší možnou kvalitu.
  4. Kedlubnu pomocí lžíce trochu vymačkám, vejce protlačím skrz mřížku a pak už jen vše smíchám dohromady, ochutím solí, zacáknu trochou olivového oleje, přidám petrželku a propojím pomocí čerstvého sýra. Šel by použít i hustý Skyr.

 TIP

Pomazánku lze chuťově obměnit třeba pomocí lžičky hořčice nebo křenu.

☝️Pokud by vás zajímala ještě jiná varianta spojení zeleniny a šunky v pomazánce, doporučuji vyzkoušet tuto květákovou pomazánku. Když se dobře ochutí, překvapí! 🐭

Pomazánky jsou skvělý způsob, jak dát "něco na chleba" a zároveň sníst nějakou zeleninu. 👍

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Co s kedlubnou
Kedlubnu nejdřív nasekám na drobno a než ji spojím s ostatními ingrediencemi, nechám ji posolenou "vypotit" a pustit vodu...
 
Domácí pomazánka recept
Ingredience je dobré propojit něčím hustým, aby pomazánka měla hutnou konzistenci. Místo jogurtu je tedy lepší zvolit třeba čerstvý smetanový sýr.
 
Kedlubna recept
Výborná!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?