Rychle / jednoduše / zdravě

Alpská česneková polévka

Výborná chuť této polévky je dána hlavní ingrediencí, a to pečeným česnekem. Chuť česneku je díky upečení jiná, jemnější. Určitě ji zkuste :)
Alpská polévka

Na tuto polévku jsem před mnoha lety narazila v jednom starém časopisu, když jsem doma třídila. Hned mne zaujala a také jsem ji hned zkusila. Od té doby ji dělám pravidelně.

Na 4 porce budete potřebovat

  • 1,2 litru vývaru
  • 1 lžíci přepuštěného másla nebo oleje
  • 1 lžíci libovolné hladké mouky (dala jsem rýžovou)
  • 2 střední brambory nakrájené na jemné kostičky
  • 3 celé palice pečeného česneku v troubě
  • sůl a bílý pepř na dochucení
  • sušený tymián

Postup

  1. Nejdříve si upečte v troubě česnek. 3 palice česneku překrojte a řeznou stranou dolů rozložte na plech, který lehce pokapejte olivovým olejem. Pečte na 180° cca 25 minut.
  2. Máslo rozpusťte v hrnci a zaprašte moukou. Tu nechte krátce opražit a zalijte vývarem.
  3. Uveďte do varu, stáhněte plamen a do polévky přidejte upečené stroužky česneku, brambory na jemné kostičky a dle chuti sušený tymián. tymiánu. Česnek jde ze slupek snadno dostat ven, v podstatě sám vypadne :)
  4. Společně povařte 10 minut do změknutí brambor a na závěr rozmixujte do hladka. Můžete dochutit trochou mořské soli a čerstvě mletým pepřem.

Výborná je s opečenou bagetkou.

Ať se vám povede :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Alpská česneková polévka

Česnek překrojte přesně tímto způsobem.

 
Alpská česneková polévka

Česnek vyskládejte na plech řeznou stranou dolů. Já ho dávám na pečící papír, který potřu olivovým olejem.

 
Krémová česneková polévka

Po 25 minutách v troubě je česnek takto krásně upečený. Vůně pečeného česneku je lákavá :)

 
Krémová česnečka

Polévku dochucuji a vylepšuji na talíři různě. Když mám čerstvý koriandr, tak je volba jasná, jindy přijde vhod posypat polévku kousky krátce opražených semínek. Výborná je vždycky. Jak by ne, když je v ní česnek. Ten nikdy nemůže nic zkazit :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

JaniX.
Polévku jsem dělala už 2x a můžu zodpovědně nahlásit, že je opravdu výborná. Super TIP:)
Sára
Všem chutnala, skvělý recept, budu ho dělat častěji, je super, že ten česnek jde lehce vyloupat, takže to není moc pracný.
Nelly
Vyzkoušeno - luxusní! :)
michelagelka
VÝBORNÁ!
Lucky
Výborná polévka, jemná a krémová. Rozhodně jsem ji nevařila naposledy. Děkuji za recept, jednou jsem podobnou česnečku jedla na dovolené, strašně mi chutnala a jsem ráda že si jí konečně můžu uvařit doma :)
kamila (varilamysicka)
I přes to velké množství česneku je polévka fakt jemná ...Krásně zahřeje, také je u nás oblíbená :-)
petruš
Luxusní, určitě nedělám naposledy a příště z dvojté dávky :-)
Lucie
Opravdu vynikající. Musím říct, že oproti klasické česnečce, tady ten česnek opravdu úžasně vynikne. Rozhodně nedělám naposledy. ;)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?