Potřebujete
- domácí halušky
- podušené kyselé zelí
- uzené tofu
- olivový olej
- zelené bylinky na ozdobu
Postup
- Připravím si domácí halušky, třeba podle tohoto receptu na špaldové halušky
- V hrnci podusím zelí. Postup zvolte, jak jste zvyklí a dochuťte, jak vám vyhovuje. Někdo preferuje krátce podušené křupavější zelí více do kysela, někomu vyhovuje zelí více podlít, dusit delší dobu do měkka a doladit trochou třtinového cukru.
- Uzené tofu nakrájím na menší kostičky a opeču krátce na olivovém oleji do zlatova.
- Pak už jen vše smíchám dohromady a na talíři doplním zelenými bylinkami.
Připravit domácí halušky z brambor je velmi snadné. Chutnají výborně nejen se zelím, ale i s bryndzou, špenátem či opečenými žampiony a sýrem.