Rychle / jednoduše / zdravě

Hlavní jídla

Rychlé jídlo bez masa, které máte hotové do 15 minut. Tempeh i žampiony jsou hotové razdva...Chuťově výrazná a krémová omáčka se perfektně hodí k rýžovým těstovinám. Recept je bez mouky, takže i přirozeně bezlepkový.
Jedna ze skvělých úprav lososa, když máte chuť na křupavou krustičku. Žádné složité obalování, patlání a nepořádek v kuchyni. Losos je v pekáčku raz dva. Perfektní s petrželovými bramborami nebo smetanovým listovým špenátem.
Rychlé a jednoduché bezmasé jídlo, které známe všichni. Kolik květáku a kolik vajec, aby byl výsledek sytý a dostatečně vláčný? Vyzkoušejte tuto osvědčenou verzi s fíglem.
Klobouky žampionů jsou jako stvořené k tomu, aby se naplnily. Vyzkoušejte bezmasou verzi s výraznou a vláčnou náplní z tofu. Recept je jednoduchý, z dostupných surovin a připravíte ho snadno jak pro 2 lidi, tak pro velkou famílii.
Celý fígl tohoto jednoduchého receptu tkví v pečené zelenině, kešu a tyčovém mixéru. Krémové omáčky z kešu ořechů jsou velmi oblíbené mezi lidmi preferující „plant based“ stravování. Zelenina díky pečení získá atraktivní chuť, namočené kešu ořechy zase zajistí hustou a krémovou konzistenci.
Hustá fazolovo rajčatová směs doplněná o výživné batáty. Fazolky Adzuki patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny a stojí zato zakomponovat je do oblíbených receptů. Tuto voňavou a sytou směs si můžete dát s chlebovou plackou, nebo přidat do misky kopeček bulguru či kuskusu.
Syté a atraktivní jídlo, které je dokonalou kombinací dobré kvalitní rýže, kousků opečeného tofu a křupavé brokolice. Jedinečnou chuť zajistí domácí "teriyaki" omáčka, která v sobě snoubí výraznou chuť sojové omáčky, medu, koření a česneku.
Variace zapečených brambor, kdy místo "tradičních" kostiček uzeniny použijeme ochucené tofu jako zdroj bílkovin. Pořádná porce do zlatova orestované cibulky zajistí výraznou chuť, smetana zase vláčnost a lehkou krémovost. Toto jídlo se skvěle hodí i jako oběd s sebou do krabičky.
Křupavé na povrchu, úžasně vláčné uvnitř. Stačí si dostatečně předem namočit půlenou červenou čočku a pak už je jejich příprava rychlou záležitostí. Kombinace bulguru a čočky je vyzkoušená záležitost. Kuličky jsou vynikající v krémových či smetanových omáčkách.