Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí banánová kešu zmrzlina

S teplým počasím přichází více chuti na zmrzlinu. A kromě chuti přichází i možnost volby. Točenou z prášku? Italskou kopečkovou z ulice? Ruskou z alobalu? Supermarketovou z vaničky? Nebo domácí?
Rychlá zmrzlina

Zmrzlina jde udělat skoro ze všeho. A klidně se obejdete bez smetany či jiného mléčného výrobku. Rozmixované kešu jsou totiž zázračnou ingrediencí, která dokáže zajistit krémovou konzistenci v mnoha receptech. I ve zmrzlině :)

Budete potřebovat

(2 porce)

  • 1 větší banán
  • 2 hrstky kešu (nutné předem namočit)
  • 2 lžíce javorového sirupu

Postup

  1. Banán nakrájejte na kolečka a dejte zmrazit. Nejrychlejší je rozložit ho na plech a podložit třeba papírem na pečení.
  2. Kešu ořechy namočte alespoň na půl hodiny do vody, kterou pak slijte. Na 1 větší banán dávám 2 hrstky kešu.
  3. Do výkonného robotu nebo smoothie mixéru, který zvládne led, nasypte banán, kešu, přidejte javorový sirup a rozmixujte do hladké hmoty.
  4. Tu přendejte do menší nádobky a dejte ještě na půl hodiny zamrazit.

Jako sladidlo jsem zvolila javorový sirup z toho důvodu, že má výjimečnou chuť, která perfektně sedí k banánu. Abyste ale nevyhazovali peníze z okna za nekvalitu, dbejte na výběr. Já používám konkrétně tento javorový sirup, který je navíc v biokvalitě.

Pokud javorový sirup nemáte, můžete použít i jiné sladidlo, třeba med nebo špaldový sirup. Nebo zmrzlinu vůbec neslaďte a konzistenci dolaďte citronovou šťávou, bude to zas něco jiného :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Zmrzlina z kešu a banánů

3 ingredience. Banán, 2 hrstky předem namočených kešu a kvalitní javorový sirup.

 
Banánová zmrzlina

Banán nakrájejte na kolečka a dejte na plechu zmrazit. Takto je to nejpraktičtější. Z papíru nebo podložky půjde dobře sundat a pak i mixovat.

 
Javorový sirup recept

Namočené kešu, zmražené banány a 2 lžíce javorového sirupu dejte do mixéru, který to zvládne. Během chvíle máte hotový ledový krém, který je ale třeba dát ještě na půl hodinky do mrazáku, aby měl konzistenci "kopečkové" zmrzliny.

 
Oříšková zmrzlina

Skvělá konzistence!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Míša
Vyborna zmrzlina, jen javorovy sirup je tam podle me zbytecny :) priavam i dalsi ovoce: boruvky, jahody...
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?