Rychle / jednoduše / zdravě

Výborné lečo - skvělý postup

Myslíte, že se lečo nedá zkazit? Dá! Ani se nenadějete a máte plnou pánev něčeho, co nevypadá ani nechutná tak, jak jste si možná představovali.
Zdravá večeře

Se svými přáteli se kromě jiného samozřejmě bavím také o jídle. S kamarádkami je to běžné, potěší mě ale, když se na toto téma bavím s muži, kteří rádi vaří. Kamarád Petr mi předal super návody, jak doma se ženou vyrábí domácí vanilkový cukr nebo vývar do zásoby, soused Michal mi zase půjčil originální kuchařku ze Srí Lanky a kamarád Tomáš mi zase prozradil tajemství dobrého leča.

Vždycky jsem všechny ingredience dávala do jedné pánve postupně a nebylo to ono. Pak jsem vyzkoušela jeho postup a už lečo nikdy nebudu dělat jinak.

Budete potřebovat

  • Cibuli
  • Tuk (Olivový olej, Ghí)
  • Kvalitní slaninu nebo chorizo
  • Zelené papriky (české, slovenské)
  • Rajčata
  • Vejce
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Orestujte na pánvi na kostičky nakrájenou slaninu
  2. Zvlášť orestujte na troše tuku rajčata
  3. Zvlášť orestuje na troše tuku papriky dohromady s cibulí (cibuli lze vynechat)
  4. Papriky, rajčata a slaninu přendejte do jedné větší pánve, rozklepněte dovnitř vejce, osolte, opepřete a krátce společně promíchejte, dokud se vejce neprohřejí a nesrazí.

Vynikající chuť, snadná příprava a spousta zeleniny na talíři.

A to bych to nebyla já, abych ještě nedoporučila, jak lečo obohatit o nějaké ty fytochemikálie navíc. Přidejte do pánve na závěr hrst na jemno nasekané zelené petrželky :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Jak udělat lečo
 
Lečo zdravý recept
 
Zelenina večeře
 
Jak udělat lečo
 
Večeře zelenina
 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Chatzemaa
To je typické pseudo -kuchařství na způsob pejska a kočičky, zcela bez citu pro českou či jinou kuchyni, vždycky do jídla přidávat něco nevhodného navíc, v hloupé naději, že se množstvím přísad kvalita jídla zvyšuje... Nezvyšuje!! Někdy stačí 2-3suroviny, aby vznikl strhující pokrm, ale pro to musí mít člověk cit. Před vánoci se pak různé umělkyně předhání, kolik kdo dá do vánočky či jinam dalších pitomostí navíc, které tam vůbec nepatří, ve snaze umlátit sohyně pantoflem...
Renata
Prosím jaké množství paprik a rajčat ?
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?