Rychle / jednoduše / zdravě

Rýže s máslovou zeleninou a nadýchanou omeletou

Vaječnou omeletu můžete použít k hlavnímu jídlu jako zdroj bílkovin. A co ji udělat pěkně nadýchanou?
Rizoto se zeleninou

Tohle je jedno z jídel, které jste schopni v rychlosti připravit ze zásob, které většina z nás doma mívá. Nejdřív jsem chtěla vařit těstoviny, pak jsem ale raději sáhla po rýži a bezpracně ji upekla v troubě. S trochou červené papriky a kouskem pórku, aby pěkně voněla. Jako zdroj bílkovin jsem zvolila vaječnou omeletu lehce nastavenou kukuřičnou strouhankou, díky čemuž je pak nadýchaná ...

Budete potřebovat

  • Uvařenou rýži parboiled - třeba v troubě podle TOHOTO NÁVODU
  • Balíček mražené zeleniny s bylinkovým máslem - má název "máslová zelenina" (Lze nahradit obyčejnou mraženou zeleninou, kterou ochutíte, přidáte bylinky a zjemníte máslem).
  • 2 lžíce ovesných vloček na lehké zahuštění zeleniny (lze vynechat)

Na omeletu

  • Vejce (na osobu 1-2 vejce)
  • Kukuřičnou strouhanku (na 2 vejce 1 vrchovatou lžíci strouhanky)
  • Trošku vody na zředění (na 2 vejce 1 lžíci vody)
  • Sůl (případně i jiné koření ...)
  • Olej

Postup

  1. Rýži uvařte, jak jste zvyklí nebo ji UPEČTE V TROUBĚ.Tento způsob přípravy rýže jsem si velice oblíbila. Je bez práce a s jistým výsledkem. Nejraději takto připravuji typ rýže Parboiled.
  2. Mraženou zeleninu dejte do kastrůlku, přidejte pár lžic vody a duste max. 10 minut pod pokličkou. Já jsem vody přidala trošku více a zároveň i 2 lžíce ovesných vloček, které zeleninu tak trošku zahustily ...Je pak více "matlavá" a dobře drží dohromady s rýží.
  3. Připravte si omeletu. Vejce rozšlehejte, přidejte kukuřičnou strouhanku a trošku vody. Na 2 vejce bych dala tak 1 lžíci vody. Pořádně prošlehejte a na trošce oleje na pánvi opečte omeletu. Tu pak můžete nakrájet na pruhy a srolovat. Dospělým ji můžete ještě potřít hořčicí ...

Rýže se v troubě peče sama, zeleninu máte podušenou za 10 minut a omeletu hotovou za pár minut ...Celkově tedy bleskovka ...a zdravá.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Naučila jsem se zeleninu péct v troubě rovnou s rýží a je to mňam a o kastrůlek méně :-D
Kamila (varilamysicka)
No, Martino, tak to je samozřejmě super vychytávka. Do toho jsem se zatím nepustila, jednou jsem zkoušela péct s fazolema dohromady a dopadlo to šíleně :-) Jaký je ověřený postup? Spíš jak upravit to množství vody ...Díky za super TIP
Yuyana
prase by to nežralo
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?