Rychle / jednoduše / zdravě

Žampiony portobello plněné směsí z krůtího masa

Houby portobello naplněné výraznou šťavnatou masovou směsí, doplněné o sýr a baby špenát. Skvělá kombinace! Perfektní chuťovka nebo hlavní jídlo.
Plněné portobello

Ingredience

  • 4 žampiony portobello
  • 400 g mletého krůtího masa
  • Baby špenát (dle chuti, asi 100 g)
  • Parmezán nebo Grana padano (dle chuti, asi 4 lžíce)
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika
  • Olivový olej nebo máslo Ghí

Postup

  1. Z hub odkrojím nožičky a z vnitřku klobouku vydlabu lupeny.
  2. V pánvi rozehřeju olivový olej nebo Ghí a začnu restovat mleté krůtí maso, až se lehce opeče.
  3. K masu přidám na drobno nakrájené nožičky hub a lupeny. Vše ochutím solí, pepřem, kmínem a paprikou a česnekem. Pár minut restuji.
  4. Přidám babyšpenát a nechám ho zavadnout. Doladím menším množstvím nastrouhaného sýra.
  5. Směsí naplním klobouky portobella. Peču na 180 stupňů asi 20 minut. Hotovo!

☝️Zajímavou variantou bez masa na plněné žampiony jsou tyto žampiony plněné krémovým sýrem a pestem.🙂

Ať se vám recept povede!🙂

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Žampiony portobello náplň
Orestované a ochucené krůtí maso s částí žampionů. Ke konci nechám ve směsi zavadnout baby špenát a když chci, přidám ještě nastrouhaný sýr dle chuti.
 
Pečené portobello recept
Klobouky portobella bohatě naplním směsí z pánve a dám péct do trouby na 180 stupňů na 20 minut.
 
Co je portobello
Po upečení...
 
Co s portobellem
 
Plněné portobello
 
Portobello plněné mletým masem
Mňam!🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?