Rychle / jednoduše / zdravě

Rajčatová polévka s kokosovým krémem a koriandrem

Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.
Drcená rajčata recept

 Potřebujete

  • 2 plechovky drcených rajčat co nejlepší kvality (je znát na chuti)
  • 2 hrnky vývaru ( + další na doladění konzistence)
  • 4 lžíce kokosového krému (hustý kokosový krém v plechovce bez aditiv)
  • Na dochucení sůl, pepř, trochu kokosového cukru ke stáhnutí kyselosti rajčat
  • Koriandr ( mám zásobu mraženého)
  • Na ozdobu opražená slunečnicová semínka a dle sezóny zelené bylinky

 Postup

  1. Rajčata vyklopím do hrnce, přidám vývar, ochutím a nechám provařit 10 minut. Pokud chcete, můžete základ polévky udělat na cibuli, případně přidat i stroužek česneku.
  2. Pak už jen vše do hladka rozmixuji spolu s kokosovým krémem, který polévku zahustí, ale dodá jí i zajímavou chuť. Ke konci přidám nasekaný koriandr.
  3. Na malé pánvi na sucho opražím semínka. Někdy slunečnicová, kjindy dýňová a doplním jimi na talíři každou porci.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Krémová rajčatová polévka
Krémové polévky ráda doplňuji o lžíci na sucho opražených semínek různých druhů. Skvělá jsou dýňová a slunečnicová.
 
Zdravá polévka
Kokosový krém rajčata zjemní a zahustí. Mouky netřeba. Tuto základní verzi je pak možné vyladit třeba o špetku chilli papriček nebo kari pastu. Doslova za pár minut hotovo!
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?