Rychle / jednoduše / zdravě

Jednoduchá pomazánka z nivy a celeru

Pomazánka s Nivou může mít mnoho verzí. Co ji připravit tak, aby se nejednalo o koncentrovanou kalorickou nálož?
Celer recept

Jak už jste si jistě všimli, ráda do svých pomazánek přidávám různé druhy zeleniny.

V rámci pohoštění na oslavu jsem po dlouhé době sáhla v obchodě po sýru s modrou plísní, konkrétně po české Nivě.

Z dětství jsem znala třenou Nivu, kdy se Niva utřela s máslem a smíchala s cibulkou. Když ale nemáte zájem o tyto koncentrované kalorie, lze pomazánku pojmout více odlehčeně a zapojit celer, který je králem kořenové zeleniny :)

 Potřebujete

  • 100 g nivy ( může být i gorgonzola či roquefort)
  • 100 g na jemno nastrouhaného celeru
  • 50 g hustého bílého jogurtu ( třeba řecký)
  • Někdy dám trochu pepře, sůl většinou není třeba
  • Pažitku na ozdobu, může být i kurkuma

 Postup

  1. Nivu i celer nastrouhám na jemno. Smíchám s řeckým jogurtem a pomazánka je hotová.

TIP

Místo hustého řeckého jogurtu lze použít doma vyrobený základ na pomazánky z vykapaného jogurtu. Velký jogurt stačí nechat pár hodin či přes noc vykapat přes plátýnko :)

Pomazánka je hutná, hodí se proto skvěle také na jednohubky. Na každou jednohubku doporučuji dát špetku kurkumy a dozdobit zelenými bylinkami.

Velmi jednoduchá, velmi jedlá :-)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Niva recept
V pomazánce je sice celer, zeleniny ale nikdy není dost... Nakrájená červená paprika talíř doplní o další vlákninu a "zdravé barvy"...
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Marie Matoušková
A ten celer vařený nebo nastrouhaný syrový?
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?