Rychle / jednoduše / zdravě

Krémová špenátová polévka se sýrem Grana Padano

Špenát je vynikajícím základem pro zdravou krémovou polévku. Můžete ji připravit v dietní odlehčené verzi nebo s pořádnou porcí bílkovin a zdravých tuků.
Polévka ze špenátu recept

Budete potřebovat

  • 500 g špenátu
  • 500 ml vývaru
  • 200 g smetany (dala jsem rostlinnou ovesnou smetanu "Hafer creme")
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velkou bramboru
  • 2 lžíce tuku (dala jsem přepuštěné máslo Ghí)
  • sůl, pepř, může být kurkumu
  • K podávání čerstvou petrželku, sýr Grana Padano a olivový olej

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky, brambory na malé kostičky a obojí orestujte na tuku do zlatova. Ke konci přidejte překrojené stroužky česneku a krátce promíchejte.
  2. Přidejte špenát, promíchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  3. Přilijte smetanu, ochuťte solí, můžete přidat čtvrt lžičky kurkumy, rozmixujte do hladka a dolaďte do požadované konzistence.
  4. Na talíři doplňte o nasekanou čerstvou petrželku, hoblinky sýru Grana Padano a pár kapek olivového oleje.

Chutná, rychlá, zdravá polévka. Rozhodně patří do moderního jídelníčku.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?