Rychle / jednoduše / zdravě

Cuketa v těstíčku - vyberte si pivní, sýrové či špaldové

Máte chuť na obalovanou zeleninu? Nejjednodušším způsobem je cuketu obalit v těstíčku. Je to rychlé a výborné.
Cuketa recept

Je léto, cukety se na nás valí ze všech stran. Jeden ze způsobů, jak lze cuketu využít, je obalit ji v těstíčku. Je to rychlejší než trojobal a můžete vymyslet spoustu variant. Já mám vyzkoušená tato 3 těstíčka. Na fotce je špaldovo-kukuřičné česnekové těstíčko. Obecná rada je, že na menší množství těstíčka použijte 1 vejce, na větší množství 2 vejce, konzistence nesmí být moc řídká (nic by se na cuketě neudrželo), ani moc hutná (aby z toho nebyla cuketa v palačince)

Budete potřebovat

Na pivní těstíčko

1 hrnek piva, 1 hrnek hladké mouky, 1 vejce, sladká paprika, sůl

Na sýrové těstíčko

Jako základ můžete použít buď pivní nebo klasické těstíčko, jen do něj na jemno nastrouháte kousek oblíbeného tvrdého sýra. Výborný je třeba italský Pecorino.

Na špaldovo-kukuřičné česnekové těstíčko

3/4 hrnku mléka (dala jsem rýžové), 2 vejce, 4 vrchovaté lžíce špaldové celozrnné mouky, 4 vrchovaté lžíce kukuřičné mouky, 2 stroužky česneku, sůl

Těstíčka si samozřejmě můžete ochutit dle libosti, dobře poslouží i různé směsi koření, hlavní je, aby byly bez zbytečných zvýrazňovačů chuti.

Postup

  1. Cuketu omyjte, neloupejte.
  2. Nakrájejte ji na kolečka. 5 milimetrů je málo, centimetr je zas moc, hůře se pak propečou. Něco mezi je tak akorát.
  3. Cuketu lehce osolte.
  4. Namáčejte ve vybraném těstíčku a smažte na troše oleje z obou stran do zlatova. Cuketa se krásně osmaží, aniž by nutně musela doslova plavat v oleji. Nepřilnavou pánev jen lehce poliju olejem, tentokrát jsem dala řepkový, který má celkem slušnou tepelnou stabilitu a hodí se i na smažení.
  5. Hotovou cuketu odkládejte na papírovou utěrku, zbavíte se tak přebytečného oleje.

TIP

Když na to přijde, lze se i obejít bez vajec, místo nich se do těstíčka přidá bramborový škrob rozmíchaný v mléce.

Takto připravenou cuketu můžete podávat třeba s bramborem a domácím jogurtovým dresingem nebo s čerstvou zeleninou.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Cuketa recept

Cukety dokážou růst doslova před očima. Mnoho lidí má tendenci cuketu loupat, je to ale zbytečné, obzvláště, pokud máte nějakou domácí ...

 
Cuketa recept

Na této fotce je cuketa obalená v hutnějším těstíčku ...Vytvořilo tak větší vrstvu, hlavní je těstíčko dobře ochutit ...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?