Rychle / jednoduše / zdravě

Kuře na paprice zahuštěné kořenovou zeleninou

Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.
Kuře na paprice s haluškama

Jaká je vaše ideální verze této omáčky? U mě rozhodně vítězí výrazná a plná chuť omáčky, která je dostatečně hustá a krémová. A toho lze docílit více způsoby. Tady je jeden z nich :)

Potřebujete

  • 4 kuřecí stehna
  • 2 kořene petržele
  • 2 cibule
  • Koření sladkou papriku
  • Olej
  • asi 2 lžíce rýžové mouky ( nebo jinou sypkou ingredienci k zahuštění)
  • Smetanu na zjemnění omáčky

Postup

  1. Na oleji orestuji cibuli, pak přidám na kolečka nakrájenou petržel a také ji krátce orestuji.
  2. Přidám sladkou paprikou, promíchám, vložím osolená kuřecí stehna a zaliju vodou nebo vývarem tak, aby byla akorát ponořená.
  3. Vařím na mírném stupni do změknutí masa. Nejčastěji v papiňáku.
  4. Uvařené maso vyndám z omáčky, omáčku rozmixuji a dle potřeby dohustím trochou rýžové mouky. Zjemním smetanou a ještě krátce promixuji.

Kuře na paprice nejčastěji podávám s rýží, výbornou variantou jsou také domácí halušky ze špaldové mouky.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Kuře na paprice bez mouky
 
Kuře na paprice s haluškama
 
Jak zahustit zdravě kuře na paprice
Rozmixovaná petržel, trocha rýžové mouky a smetana vytvoří lahodnou krémovou omáčku, která skvěle chutná třeba s domácíma haluškama :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Eva
Tak tohle je skvělý tip! Nikdy by mě nenapadlo zahustit kuře na paprice petrželí, omáčka je dostatečně hustá i bez mouky a navíc to má teda vynikající chuťový ocásek :-) Děkuji za recept.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?