Rychle / jednoduše / zdravě

Šťavnatá kuřecí prsa z pomalého hrnce - skvělá do salátů

Kuřecí prsa z pomalého hrnce považuji za jednu z nejsnadnějších a nejlepších možností, jak připravit chutné a měkké maso nejen do salátů.
Jak udělat kuřecí prsa do salátu

Kuřecí maso do salátů lze připravit mnoha způsoby. V případě pečení, smažení, minutkové přípravy či grilování může být maso mastné, tužší nebo připečené. V případě vaření se zase může stát, že bude maso "nijaké".

Mně se nejvíce osvědčila příprava kuřecích prsou v pomalém hrnci, která je jednou z nejšetrnějších a nejsnadnějších úprav. Pomalý hrnec považuji za smysluplný přístroj. Osobně ho využívám nejčastěji při přípravě masa, vývarů, luštěnin a různých "eintopfů".🙂

 Ingredience

  • Kvalitní kuřecí psa bez kosti (vešla se mi do hrnce 4 vedle sebe)
  • Sůl
  • Pepř
  • Sušené bylinky či koření dle chuti (lze vynechat)

 Postup

  1. Kuřecí prsa nechám tak, jak jsou. I když jsou větší, nenaklepávám je a nepřekrajuji je... Z obou stran je osolím, opepřím a dám vedle sebe do pomalého hrnce.
  2. Když chci, aby maso mělo nějakou speciální chuť, posypu ho ještě sušenými bylinkami. Teď jsem měla nějakou středomořskou směs s petrželí, oreganem, tymiánem atd.)
  3. Maso nepodlévám, ani nedávám do hrnce žádný tuk. Hrnec jen přikryju pokličkou a nastavím vaření na dvojku, vyšší stupeň (většinou je možné si vybrat mezi módem 1 a 2) na 3 hodiny.

Naprosto bez práce vás bude čekat šťavnaté a měkké maso.

Kuřecí prsa nechám odpočinout, vychladnout a pak je ostrým nožem rozkrájím na plátky.

☝️Kuřecí prsa z pomalého hrnce se také hodí do různých tortill či wrapů. Inspirovat se můžete tímto lwrapem s krůtím masem, cheddarem a česnekovým dresinkem.🐭

Kuřecí prso můžete nechat v celku v uzavřené krabičce v lednici a mít k dispozici "hotovou" ingredienci do dalších salátů či jiných jídel.🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Kuřecí prsa z pomalého hrnce

Kuřecí prsa po 3 hodinách pomalého pečení. Do hrnce nepřidávám žádný tuk, maso ani nepodlévám. Šťáva se vytvořila sama...

 
kuřecí prsa pomalý hrnec recept

A takto může vypadat výsledek. Pestrý salát s plátky šťavnatých a křehkých kuřecích prsou...👍

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Miriam
Prosím, jakou máte značku pomalého hrnce?
Štěpánka
Pomalý hrnec mám, ale neumím ho využít. V kuchyni nejsem žádná hvězda, a tak hledám jednoduché recepty. Mohla byste prosím přidat další recepty pro pomalý hrnec?
Lucka
Taky moc prosím o další recepty z pomalého hrnce, hlavně ty eintopfy. Ráda bych ho využívala víc. Děkuji!
Lucka
Taky moc prosím o další recepty z pomalého hrnce, hlavně ty eintopfy. Ráda bych ho využívala víc. Děkuji!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?