Rychle / jednoduše / zdravě

Palačinky se Skyrem a domácím jahodovým pyré

Když je chuť na sladké palačinky a nechcete do nich namazat půl sklenice přeslazeného džemu, přichází na řadu jemný Skyr bohatý na bílkoviny a husté domácí pyré z jahod. Výborná kombinace! 🙂
Palačinky s proteinovou náplní

 Ingredience

  • Těsto na palačinky podle vašich výživových preferencí ( klasické nebo rostlinné mléko, vejce, hladká mouka)
  • Skyr (hustý nízkotučný mléčný výrobek podobný jogurtu)
  • Jahody a chia semínka na pyré (lze dosladit trochou javorového sirupu)

Postup

  1. Úplně jako první si připravím husté pyré z jahod, které potřebuje čas nabobtnat. Misku jahod rozmixuji na pyré a dám do nich lžíci chia semínek. Semínka natáhnou vodu. Jahody přirozeně zhoustnou a drží v palačince. Jahody používám v sezóně čerstvé, někdy také mražené.

  2. Připravím palačinky, jak jsem zvyklá. Já je dělám pokaždé jinak. Někdy tradiční s použitím části alternativní mouky (třeba čirokové), nejčastěji ale ze špaldové mouky nebo také z ovesných vloček.

  3. Palačinku nechám malinko vychladnout, pomažu ji bohatě Skyrem, potřu jahodovým pyré a sroluji.

Do jahod žádný cukr nepřidávám, když bych měla potřebu, aby směs byla o trochu sladší, decentně doladím javorovým sirupem.

☝️Palačinky na slano jsou také velmi jedlou záležitostí. Co třeba tyto pohankové se špenátem s sýrem. 🐭

Nutriční rozdíl mezi třemi palačinkami promazanými přeslazeným džemem a šlehačkou a jednou sytou palačinkou s bohatou vrstvou nízkotučného Skyru a domácím pyré bez cukru je doufám jasný. 🙂

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Jak použít Skyr
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?