Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlá pomazánka z bílých fazolí

Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.
Obří bílé fazole recept

Stále platí to, že podporuji výrobu domácích pomazánek. Je to jednoduché a víme přesně, co jíme. V dnešní době se dají bez problémů různé pomazánky koupit, ne všechny jsou ale z pohledu zdravého stravování vhodné. Tak například "Vegetariánská pomazánka" v koutku zdravé výživy jednoho supermarketu obsahuje na předních příčkách vodu s olejem a bramborovým škrobem, k tomu špetku koření a aroma. A dávat za malý kelímek této "sofistikované" receptury desítky korun? To si raději udělám nějakou během pár minut doma :)

 Budete potřebovat

  • 1 mističku uvařených velkých bílých fazolí ( uvařte doma nebo kupte hotové )
  • 2 vejce uvařené na tvrdo
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř
  • Pažitku či jiné bylinky na ozdobu

Postup

  1. Fazole rozmixuji tyčovým mixérem spolu s olivovým olejem. Kdyby směs byla příliš tuhá nebo byl důvod dát méně oleje, lze přidat 2 lžíce vody.
  2. Uvařená vejce na tvrdo nastrouhám na jemno, přidám k fazolové pastě, osolím, opepřím a promíchám. Hotovo!

Pomazánka se skvěle hodí na žitné celozrnné pečivo ke snídani, ale také jako "mazadlo" do wrapu, který pak už jen stačí naplnit zeleninou a srolovat a sníst nebo šoupnout do krabičky :-)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Bílé fazole recept
 
Snídaně pomazánka
Porce čerstvé zeleniny od místních farmářů talíř doplní o barvy, chutě, živiny a další vlákninu navíc :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?