Rychle / jednoduše / zdravě

Křupavé kapustové karbanátky

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)
Křupavé kapustové karbanátky

Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)

Na 4 – 5 porcí budete potřebovat

  • 1 středně velkou kapustu
  • 2 vejce
  • 2 housky namočené v mléce (cca 120 ml)
  • sůl, mletý pepř, popř. koření dle chuti (např. římský kmín)
  • 1 velkou cibuli (nakrájenou na kostičky a osmahnutou)
  • Strouhanku na zahuštění směsi (množství dle potřeby, cca 100g)
  • Olej na smažení

Postup

  1. Kapustu zbavte zvadlých listů, dále rozeberte a vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a nechte okapat.
  2. Následně kapustu nadrobno rozsekejte, přidejte vejce, housky namočené v mléce a osmahnutou cibulku.
  3. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Směs pořádně propracujte, jde to nejlépe rukama :)
  5. Nakonec přidejte tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat karbanátky.
  6. Osmažte je dozlatova a podávejte s bramborovou kaší nebo s brambory a zeleninovým salátem.

Aby se vám opravdu povedly...

Jestli jsem se v kuchyni s něčím natrápila, tak to byly různé zeleninové placičky – cuketové, květákové, bramborové. V první řadě jde o to mít správnou konzistenci těsta. Jakmile bude těsto na různé zeleninové placičky či karbanátky příliš rozbředlé, tak se s nimi nebude dát pracovat, budou se trhat a podobně. Do kapustových karbanátku tedy na závěr přidejte tolik strouhanky, abyste z těsta mohli úplně v pohodě v ruce „uhňácat“ krásné karbanátky. Trochu se vám na ruce samozřejmě lepit budou, půjdou dát ale bez problémů na pánev a budou se skvěle obracet.

TIP

Karbanátky můžete usmažit více „na placato“, vložit je spolu s čerstvou zeleninou mezi housku a mít kapustový hamburger. Sama se teď tomu názvu směju :)

Přeji, ať se vám povedou a dobrou chuť :)

Kamila Metzová

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Křupavé kapustové karbanátky

Nejlepší jsou s hutnou domácí bramborovou kaší a mističkou čerstvého zeleninového salátu :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Hoffik
Výborné - děkuji.
Alena
Výborné :-) Hledala jsem recept bez slaniny a masa tyhle jsou super.
Adreesmalik
Karbene1tky (chcete-li karbane1tky) jsou njelepšed s . Občas karbene1tky děle1me take9 s a knedledkem. Ale fantazii se meze nekladou a pro karbene1tky to plated dvojne1sob.
Irena
Výborné! I manžel pochválil. a to se na nápad uvařit kapustové karbanátky bez masa tvářil dost nehezky... Opravdu doporučuji.
Lamira
Ano, je to moc dobré. Přidala jsem do kapusty trochu nivy a uzené tofu. Nemělo to chybu....
Šárka
Díky za recept,dnes je hned udělám,mám doma moooc krásnou kapustičku,tak jí aspon konečně zpracuju,jen bych dodala,že lepit na ruce se nebudou,pokud si packy namažete trochou oleje a nebo namočíte vždycky ve vodě..
kamila (varilamysicka)
Šárko, to je fakt, připíšu to do receptu, poslední dobou také dělám, že si ty ruce trochu naolejuju a jde to pak daleko snáze :-)
Gola
Můj tip: Místo rohlíků jsem do mléka namočila pohankové vločky a pak přidala do těsta místo strouhanky trošku celozrnné mouky. Výsledek byl zdravě vynikající!!!
Veverka
Výborné - trošku jsem recept upravila - zahustit pouze vejcem a spařenými žitnými vločkami a péct v troubě na pečicím papíru (jako Vaše brokolicové karbanátky) a jsou krásně dozlatova a chuť vynikající!
Kačka
Dělám už po několikáté a vždy skvělé, moc dííky :-)
Edit
Pravé jsem je dodělala a jsou úžasný!!! Bohužel málo slané, což je u karbošů trochu problém :-( (A to já obecně solím hodně málo.) Ale fakt výborný, dcera taky chválila :-)
wendea
Misto smažení jsem těsto dala na plech a pekla do zlatova.a super výsledek
Zdenca
Zahustila jsem ovesnymi vlockami.
Jana
Moc dobré
Alena a Ruda
Skvělý recept, moc nám chutnaly děkujeme.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?