Různé zeleninové placičky či karbanátky, to je moje gusto :) Tentokrát jsem se pustila do kapustových karbanátků, které se velice povedly. Tady máte recept :)
Na 4 – 5 porcí budete potřebovat
- 1 středně velkou kapustu
- 2 vejce
- 2 housky namočené v mléce (cca 120 ml)
- sůl, mletý pepř, popř. koření dle chuti (např. římský kmín)
- 1 velkou cibuli (nakrájenou na kostičky a osmahnutou)
- Strouhanku na zahuštění směsi (množství dle potřeby, cca 100g)
- Olej na smažení
Postup
- Kapustu zbavte zvadlých listů, dále rozeberte a vložte do vařící osolené vody. Uvařte doměkka a nechte okapat.
- Následně kapustu nadrobno rozsekejte, přidejte vejce, housky namočené v mléce a osmahnutou cibulku.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Směs pořádně propracujte, jde to nejlépe rukama :)
- Nakonec přidejte tolik strouhanky, aby se ze směsi daly vytvarovat karbanátky.
- Osmažte je dozlatova a podávejte s bramborovou kaší nebo s brambory a zeleninovým salátem.
Aby se vám opravdu povedly...
Jestli jsem se v kuchyni s něčím natrápila, tak to byly různé zeleninové placičky – cuketové, květákové, bramborové. V první řadě jde o to mít správnou konzistenci těsta. Jakmile bude těsto na různé zeleninové placičky či karbanátky příliš rozbředlé, tak se s nimi nebude dát pracovat, budou se trhat a podobně. Do kapustových karbanátku tedy na závěr přidejte tolik strouhanky, abyste z těsta mohli úplně v pohodě v ruce „uhňácat“ krásné karbanátky. Trochu se vám na ruce samozřejmě lepit budou, půjdou dát ale bez problémů na pánev a budou se skvěle obracet.
TIP
Karbanátky můžete usmažit více „na placato“, vložit je spolu s čerstvou zeleninou mezi housku a mít kapustový hamburger. Sama se teď tomu názvu směju :)
Přeji, ať se vám povedou a dobrou chuť :)
Kamila Metzová
Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.