Rychle / jednoduše / zdravě

Pórková pomazánka s vejcem

Pórek má jedinečnou chuť, která vynikne v polévkách, salátech, slaných koláčích, ale také pomazánkách. Tady je jedna osvědčená...
Rychlá pórková pomazánka

Ingredience na 1 mističku pomazánky

  • 100 g pórku
  • 100 g čerstvého smetanového nebo tvarohového sýra ( teď jsem použila "fit" verzi s nižším množství tuku a vyšším obsahem bílkovin)
  • 1 vejce uvařené na tvrdo
  • 1 lžička másla Ghí nebo olivového oleje
  • Na dochucení sůl, pepř, může být trochu citronové šťávy

 Postup

  1. Pórek nakrájím na drobnější kousky a na velmi mírném stupni podusím 2 minuty na lžičce přepuštěného másla až zesklovatí. Pórek má tendence se lehce spálit, proto je třeba ho hlídat a tepelně zpracovat velmi citlivě.
  2. Pórek nechám trochu vychladnout a smíchám ho s čerstvým krémovým sýrem a na jemno nastrouhaným uvařeným vejcem. Dochutím, promíchám a hotovo!

☝️Z jednoduchých pórkových receptů doporučuji vyzkoušet krémovou polévku s balkánským sýrem.🐭

Pórková pomazánka je výborná na žitné bagetce nebo chlebu, někdy ji také ráda mažu na křupavé knackebroty. 👍

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Jednoduchá pórková pomazánka
Krátce podušený pórek je v pomazánce jemnější. Musí však zůstat stále pevný na skus. K němu už pak jen stačí přidat čerstvý krémový sýr a nastrouhané vařené vejce.
 
Pórková pomazánka s vejcem
Domácí pomazánka na čerstvé žitné bagetce je vynikající. K tomu už jen doplnit talíř o další chutě, živiny a barvy 🙂
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Iva
Pomazánka je výborná :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?