Rychle / jednoduše / zdravě

Marinované kuřecí maso pečené v troubě

S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Marinované kuřecí maso

Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂

Ingredience na 4 porce

  • 500 až 600 g kuřecích řízků (co nejlepší možné kvality, mohou být prsní i stehenní)
  • 2 vejce
  • Olivový olej ( alespoň 50 ml)
  • Rýžový škrob (lze i jiný)
  • Sůl, pepř
  • Koření a sušené bylinky dle chuti ( já jsem zvolila koření, kde byla cibule, česnek, paprika, kmín, hořcice)

 Postup

  1. Kuřecí maso připravím k marinování podle jeho typu. Stehenní řízky je třeba očistit, velká kuřecí prsa zase podélně překrojit.
  2. V míse rozšlehám vejce s olivovým olejem a ochutím solí, pepřem, kořením, bylinkami. Není třeba to přehánět a vytvářet chuťově až příliš koncentrovanou marinádu. Marinádu zahustím trochou škrobu tak, aby nebyla úplně tekutá.
  3. Do marinády vložím maso a pořádně promíchám. Nechám zakryté odležet pár hodin, případně přes noc.
  4. Peču v troubě na 180 stupňů asi hodinu. Lze aplikovat i princip pomalého pečení na nižší stupně.

Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba.

A tady je další tip, jak může pomoci trouba. Tyto masové kuličky v rajské omáčce jsou osvědčené 🐭

Pár minut práce a pak už se stará trouba. Skvělý recept, když je třeba ušetřit čas 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Marináda na kuřecí maso

Kuřecí řízky rozkrájím podle potřeby a promíchám s marinádou. Nádobu zakryju poklopem nebo fólií a nechám odležet v lednici pár hodin nebo přes noc. Pak už jen upeču zakryté v troubě. Výsledkem je křehké šťavnaté maso.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?