Rychle / jednoduše / zdravě

Broskve pečené pod křupavou ořechovou krustou - jednoduchý šťavnatý dezert

Úžasně jednoduchý, sladký, šťavnatý, domácí dezert, na který jsou ingredience vždycky k dispozici. Obzvlášť na podzim.
Broskvový recept

Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem "crumble", kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.

 Na 3 porce/mističky potřebujete:

  • 3 menší čerstvé broskve (může být i jiné ovoce)
  • 15 vlašských namletých ořechů
  • 3 lžičky javorového sirupu

Postup

  1. Broskve rozpůlím a nakrájím na menší kousky. Ořechy rozsekám v robotu na jemno.
  2. Broskve dám do malých mističek vhodných do trouby a rozdělím na ně ořechovou posypku.
  3. Každou porci pokapu lžičkou javorového sirupu, který vyniká výraznou sladkou a aromatickou chutí.
  4. Peču v troubě na 185 stupňů asi 25 až 30 minut. Do zezlátnutí povrchu.

TIPY

  • Broskve můžete samozřejmě zaměnit za jakékoliv jiné čerstvé ovoce
  • Pokud chcete, ořechy můžete doplnit ještě o ovesné vločky
  • Místo javorového sirupu se také hodí med

Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Dezert ořechy
1 malá broskev na každou porci bohatě stačí.
 
Pečený dezert
Broskve, pomleté vlašské ořechy a javorový sirup. Nic víc ...
 
Vlašské ořechy recept
A šup s mističkami do vyhřáté trouby.
 
Broskve dezert
Půlhodinka v troubě a je zapečeno :)
 
Mandlový crumble
Jedna porce je dána jednou mističkou. Naštěstí :) Dezert je tak jednoduchý a tak výborný ...
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?