Rychle / jednoduše / zdravě

Sýrová pomazánka z camembertu

Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Camembert recept

Níže uvedená receptura je na množství z jednoho camembertu. Pokud potřebujete pomazánky více, ať už pro rodinu či oslavu, určitě použijte camemberty dva.🙂

Ingredience na menší misku pomazánky

  • 1 camembert (120 g)
  • 1/2 čerstvé sladké papriky (kulatá nebo kapie
  • 50 g gervais (nebo čerstvého smetanového sýra)
  • 1 lžička koření červená paprika
  • Sůl
  • Jarní nebo lahůdková cibulka

Postup

  1. Papriku nakrájím na drobné kostičky, cibulku na drobno. Camembert nakrájím na kousky a pak ho rozmačkám vidličkou, nebo ho nastrouhám a pak ještě rozetřu lžící do mazlavé konzistence.
  2. Vše smíchám dohromady, ochutím mletou paprikou a trochu osolím. Důkladně znovu promíchám. Hotovo!

TIP

Pomazánku můžete pojmout i více "dietně" a použít "camembert linie" a místo gervais použít gervais linie nebo hustý jogurt či Skyr.👍

☝️Máte rádi sýrové pomazánky? Vyzkoušejte také tuto jogurtovo-sýrovou.🙂

Ať vám pomazánky chutnají!

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Pomazánka z camembertu

Díky camembertu je taková správně mazlavá...Je dobré nechat ji chvíli uležet.

 
Co s camembertem

Chutná skvěle úplně na všem. Na fotce je vícezrnný rohlík. Hodí se ale i na žitný chléb, na topinky nebo bezlepkové křupací chlebíky.🙂

 
Camembert pomazánka

Hodí se k večeři nebo i na oslavu na jednohubky. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Monika
Skvělý recept na pohoštění. Ještě jsem pomazánku dochutila ajvarem.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?