Rychle / jednoduše / zdravě

Pikantní fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou

Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.
Fazole zdravý recept

Fazole je samozřejmě nejlepší uvařit podomácku ze základní suroviny. Klasické bílé fazole je ale nutné předem namáčet a jejich vaření také zabere nějaký ten čas. A ten občas není. Chcete jídlo nejlépe teď hned, maximálně do 15 minut. V tu chvíli je dobré vytáhnout ze zásob už hotové fazole v rajčatové omáčce, spojit je s několika dalšími ingrediencemi a dílo je za chvíli hotovo.

Co se týče luštěnin, měli bychom je do jídelníčku zařazovat častěji, to ale neznamená sníst na posezení vrchovatou mísu fazolí s rozkrájenou klobásou. Méně je více. Fazole jsou proto v receptu doplněné o cuketu, která je lehká, nekalorická, plná vlákniny a krásně na sebe naváže okolní chutě.

Na 2 porce budete potřebovat

  • 1 plechovku bílých fazolí v rajčatové omáčce
  • 1 malou cuketu
  • 1 cibuli
  • 80 g farmářské šunky (nebo kvalitní slaninu nebo kvalitní klobásu Chorizo)
  • Olivový olej nebo máslo Ghí
  • Na dochucení sůl, pepř, kari koření
  • Lahůdkovou cibuli včetně natě na ozdobu

 Postup

  1. Cibuli a šunku nakrájejte na kostičky, cuketu na menší kousky.
  2. Cibuli se šunkou restujte na olivovém oleji, když chytnou barvu, přidejte cuketu a pár minut dále restujte. Ochuťte solí, pepřem, kari kořením. Může být i červená kari pasta.
  3. Vlijte fazole a společně pár minut prohřejte. Na talíři dozdobte čerstvou lahůdkovou cibulkou včetně natě.

Syté jídlo, bohaté na vlákninu, připravené rychlostí blesku :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Cuketa recept
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?