Rychle / jednoduše / zdravě

Krůtí guláš s domácími knedlíky se špaldovou moukou

Gulášů je tisíce druhů. Co si udělat variantu s krůtím masem a navíc zcela bez mouky? A pokud si guláš nedovedete představit bez knedlíku, tak si ho jednoduše vyrobte :)
Krůtí guláš bezlepkový

U každého jídla hraje roli, z pohledu zdravého stravování, kvalita vstupních surovin. U masa toto platí dvojnásob. Jde o to zajistit si v rámci možností zaručený zdroj a vědět tak, co vlastně jíte. Kvalitní krůtí maso lze objevit v řeznictvích, ale i na krůtích farmách, nebo párkrát kliknout a nechat si ho dovézt domů.

Na krůtí guláš budete potřebovat

  • 1/2 kg krůtího masa ( dají se koupit krůtí kostky na guláš)
  • 2 velké cibule
  • Řepkový olej nebo Ghí
  • 1 větší bramboru
  • Vodu nebo vývar na podlití
  • Drcený kmín, česnek, sůl, pepř, červenou papriku, majoránku

Varianta

Pokud máte rádi více zeleninovou chuť guláše, lze do něj přidat předem orestovanou mrkev nebo čerstvou červenou papriku nebo rajčata.

Postup

  1. Na tuku orestuje cibuli do zlatova. Přidejte kostky krůtího masa, ochuťte solí, pepřem, paprikou, kmínem. Až maso začne pouštět šťávu, podlijte trochou horké vody a duste.

  2. Když je maso téměř měkké, podlijte opět vývarem nebo vodou a přidejte na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, česnek a majoránku. Vařte do změknutí masa, brambora vzniklou omáčku přirozeně zahustí.

  3. Pár minut před koncem varu lze ještě přidat stroužek česneku a trochu majoránky. Česnek si takto zachová více hodnotných živin a majoránka zase více vůně.

Krůtí guláš můžete podávat třeba s - RÝŽÍ PEČENOU V TROUBĚ nebo s tarhoňou.

Já přílohy k různým omáčkám střídám, když ale udělám domácí knedlík, tak se to setká s úspěchem. Těsto na knedlík nechávám zadělat domácí pekárnu, pokud ji ale nemáte, nevadí, protože máte vařečku a ruce :)

A zde je - RECEPT NA DOMÁCÍ KNEDLÍKY

Knedlík není jídlo, po kterém bych pravidelně toužila, když je ale čerstvý a homemade, tak ho s chutí namočím do omáčky :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Domácí knedlíky
Na fotce vidíte dětskou porci. Domácí knedlík se špaldovou moukou je tmavší, voňavější, vláčnější. Takový se nedá koupit :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?