Rychle / jednoduše / zdravě

Jak jíst avokádo ke snídani

Co ke snídani? Tak třeba něco na chleba. A to něco může hrát hrát dost důležitou roli v tom, zda své zdraví budeme podkopovávat nebo naopak podporovat.
Recept s avokádem

Stačí se podívat na fotku a není třeba nic dodávat. Avokádo na chlebu :) Přesto mám chuť napsat víc.

Stačí zajít do supermarketu a nebudete vědět, co dřív. Uzeniny, sýry, paštiky, pomazánky. Chlebu lze ale naložit úplně obyčejně. A mnohdy to bývá to nejlepší. Čerstvý chleba s máslem a zralými rajčaty, ředkvičkami nebo na kolečka nakrájenou cibulovou natí. No mňam! A to samé lze udělat s plodinou, která je už dnes běžně k sehnání a z pohledu výživy se vyplatí vzít ji do party. AVOKÁDO. Jeden z nejvýživnějších plodů, které se řadí mezi tzv. zeleninové ovoce a lze ho po dozrání jen rozříznout, vydlabat a sníst :)

Někdo doslova zbožňuje jeho základní máslovou a jemnou chuť, která je v kombinaci s žitným kváskovým chlebem a čerstvým máslem neodolatelná.

Někdo zase avokádo ocení spíše ve výraznějších receptech, jako je guacamole

Na fotce vidíte kváskový chleba s máslem, avokádem, pepřem a petrželkou. Takto může vypadat snídaně, která má nízký glykemický index a obsahuje množství antioxidantů. Avokádo se výborně hodí ke snídani i ve formě pomazánky, kterou lze schovat do sendviče a použít místo másla.

Avokádo je z 80% tvořeno tuky, proto má vysokou energetickou hodnotu, ale zároveň benefity ve formě mononenasycených mastných kyselin, které podporují zdraví a je dobré je do jídelníčku aktivně zařazovat.

Mně avokádo nejlépe vyhovuje tak, jak ho vidíte na fotce, případně nakrájené do těstovinového či zeleninového salátu, do kterého pro kontrast chutí přidávám třeba plody goji, případně kousky grepu nebo chilli papriček.

Z pohledu alergenu je avokádo bezpečnou plodinou, proto se hodí i pro nejmenší děti. To ví především v Americe, kde ho maminky podávají jako jeden z prvních příkrmů.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Za mě není nic lepšího než čerstvý křupavý toast s avokádem,solí a čerstvým pepřem!
Kamila (varilamysicka)
Jana: Jani, tak to souhlas, když něco pod avokádem křupe, tak je to o level lepší. No a o čerstvém pepři nemluvě! :)
Petra
Já dávám rozmačkané avokádo rovnou na chleba. Nahrazuje to i to máslo :-) Jinak taky dobrý je guacamole nebo jak se to píše.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?