Rychle / jednoduše / zdravě

Grilovaný sýr halloumi se zelenými fazolkami na česneku

Toto jídlo můžete mít s přehledem do 5 minut na talíři. Halloumi je totiž možné klasicky grilovat, ale také opékat na grilovací pánvi nebo v troubě. Perfektní je dohromady s křupavými zelenými fazolkami.
Restované zelené fazolky recept

Halloumi. Středomořská specialita, sýr, který už dnes běžně seženete. Má vynikající, zajímavou, přesto neutrální chuť, kterou je možné doladit bylinkami, kořením či jen pepřem a olivovým olejem.

Jeho hlavní benefit spočívá v tom, že se neroztéká ani při vysokých teplotách, takže se s ním dá všemožně řádit při grilování, zrovnatak poslouží jako vděčná "rychlovka" z pánve.

 Potřebujete

  • Sýr halloumi nakrájený na plátky
  • Zelené fazolky (měla jsem mražené)
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, česnek
  • Jako chuťovku k sýru může být "čatní", já jsem si dala quacamole z avokáda

 Postup

  1. Sýr nakrájím na plátky a osuším pomocí papírové utěrky. Když je čas, je možné ho i naložit do marinády, bohatě ale postačí ho opepřit a opéct či ogrilovat z obou stran do zlatova. Když je hotový, je možné ho doladit ještě zelenými bylinkami a pár kapkami citronové šťávy.
  2. Zároveň si vedle na pánvi orestuji zelené fazolky na olivovém oleji. Dochutím je solí, pepřem a na závěr česnekem. Jsou hotové během pár minut.

Talíř pak ještě můžete doladit o malou mističku nějakého čatní, já jsem měla chuť na avokádový dip quacamole, který jídlu dodal nejen říz, ale i živiny navíc.

Extra rychlé, zdravé, syté :)

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Grilovaný sýr recept
Ke grilovanému sýru se hodí třeba mangové chutney, já jsem se držela zelené a dala jsem si kopeček avokádového quacamole
 
Fazolky restované
Zelené fazolky jsem měla mražené. Stačilo je krátce orestovat na olivovém oleji a na konci dochutit solí a česnekem.
 
Halloumi recept
Lahodný grilovaný halloumi se k voňavým a křupavým fazolkám výborně hodí.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?