Rychle / jednoduše / zdravě

Rychlý celozrnný moučník s pudinkem a zakysanou smetanou

Pudink v moučníku zajistí, že není suchý, kyselejší smetana navrchu je zase příjemným kontrastem k sladké chuti.
Rychlý moučník s pudinkem

Když chci upéct něco dobrého a rychlého, ale zase o trochu zajímavěhšího než je třeba "obyčejná" bábovka, dělám tento moučník. Osvědčil se mi i v celozrnné variantě, kdy lépe zasytí. Vanilkový pudink v pytlíku kupuji v BIO kvalitě, jelikož neobsahuje umělá barviva a umělou vanilku. Je ale možné si jednoduše připravit i DOMÁCÍ PUDINK

Budete potřebovat

  • 200g jemně mleté celozrnné mouky (špaldová, pšeničná)
  • 150g přírodního cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml řepkového nebo kokosového oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 1/2 BIO prášku do pečiva
  • Uvařený bio vanilkový pudink klasicky z 1/2 litru mléka, jen lehce oslazený

  • Na krém 2 zakysané smetany, 1 bio vanilkový cukr
  • Na posypání krému kakao, skořici

Postup

  • Připravte si pudink klasickým způsobem dle návodu a dejte ho stranou.
  • Umíchejte těsto. Vyšlehejte vejce s cukrem, přilijte olej, vlažnou vodu a promíchejte.Pak postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva.
  • Těsto vlijte do vymazané a vysypané kulaté dortové formy o průměru 26 cm, na které pomocí lžíce cik cak halabala naneste pudink.
  • Dejte péct do trouby na 175 stupňů asi na 30 min.
  • Až moučník trochu vychladne, potřete ho vanilkovým cukrem oslazenou zakysanou smetanou a posypte kakaem, grankem nebo skořicí. Můžete posypat i nastrouhanou hořkou čokoládou a v sezóně ještě ozdobit čerstvým ovocem.
Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?