Rychle / jednoduše / zdravě

Těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem

Nápad na sytý a barevný salát v čistě rostlinné verzi. Těstoviny zasytí, opečené tofu je zase zdrojem bílkovin a výrazné chuti. Vše perfektně doladí domácí bylinková zálivka ve stylu pesta.
Uzené tofu recept

Těstovinové saláty jsou nejčastěji o opečených kouskách masa, kostičkách sýra, majonéze či lehkých jogurtových zálivkách. Ono se ale bez toho "pro změnu" lze úplně obejít. 🙂

Ingredience

  • Uvařené menší pevné těstoviny ( já jsem dala bio celozrnné krátké trubky)
  • Salát polníček ( nebo rukola, baby špenát atd.)
  • Malá datlová rajčátka (může být i žlutá paprika)
  • Tofu (druh dle chuti, teď jsem dala uzené)
  • Olivový olej

Na domácí bylinkové pesto

  • Zelené bylinky (mohou být různé druhy)
  • Konopná semínka nebo kešu
  • Olivový olej
  • Citronová šťáva
  • Sůl

Návod

  1. Těstoviny uvařím tak, aby zůstaly pevné. Je jedno jaký druh. Mohou být klasické, celozrnné, bezlepkové.
  2. Zeleninu nakrájím na kousky, tofu na kostičky. Tofu opeču do zlatova na olivovém oleji.
  3. Připravím si bleskovou zálivku alá pesto. Tyčovým mixérem rozmixuji bylinky nebo rukolu, konopná loupaná semínka, olivový olej a trochu citronové šťávy a soli.
  4. Vše promíchám dohromady a výsledek vidíte na fotce. 🙂

☝️A kdo je také salátový typ, doporučuji vyzkoušet tento fazolový salát s jablky a řeckým sýrem. S domácí zálivkou je skvělý!🐭

Na salátech je super, že je jen na nás, jak výživné, pestré, syté či naopak odlehčené budou... 🙂

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Těstovinový salát vegan
Výborný těstovinový salát lze snadno vyrobit i v čistě rostlinné verzi. Pro pestrost jídelníčku super.👍
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?