Rychle / jednoduše / zdravě

Šťouchané brambory s bryndzou + další varianty

Někdy stačí dobré brambory, k nim pár ingrediencí a skvělá příloha či samotné jídlo je na světě.
Bryndza

Pokud člověk narazí na výborné brambory, pak skvěle chutnají i samotné. Můžete je ale posunout o třídu výš a vytvořit tak z ohrané přílohy skvělou pochoutku.

Šťouchané brambory mohou sloužit většinou jako příloha, pokud k nim ale doplníte např. nějaký zeleninový salát, můžete si na nich pochutnat i jen tak.

Na fotce jsou šťouchané brambory s osmaženou červenou cibulkou a bryndzou. Kombinace bryndzy a dobrých brambor je úžasná. Na talíři pokrm pro oko i vitaminy navíc posypejte nějakou tou zelení.

Takže s čím vším se dají brambory ušťouchat? :-) Tady máte několik typů.
  1. Šťouchané brambory s červenou cibulkou a bryndzou.
  2. Šťouchané brambory se sýrem cottage a jarní cibulkou.
  3. Šťouchané brambory s řeřichou, zelenými bylinkami a trochou smetanového sýra.
  4. Šťouchané brambory s cibulkou, opečenými žampiony, zjemněné trochou mléka.
  5. Šťouchané brambory s čerstvým máslem a pažitkou.
  6. Šťouchané brambory s kyselým zelím známé jako „lepenice“.
  7. Šťouchané brambory s vařenou mrkví, kapkou smetany a česnekem.
  8. Šťouchané brambory s olivovým olejem a podušeným špenátem.

...a mnoho dalších variant dle fantazie :-)

Dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?