Rychle / jednoduše / zdravě

Lehký tvarožník s ovocem

Budete-li mít v lednici dva tvarohy, pak jste během chvíle schopni vykouzlit tento lehký a vynikající tvarožník.
Lehký tvarožník s ovocem

K jeho přípravě Vám postačí pouze tři lžíce mouky. 20 lidí z něj sice nenakrmíte :), jeho lehkost Vás ale jistě nadchne. Použité višně jsou jen jednou z variant, vynikající byl také s broskvemi a borůvkami. Moc chutná dětem.

Budete potřebovat:

  • 500g tvarohu (Použila jsem tvaroh z vaničky, 1 zelený (netučný) a 1 červený (tučný)
  • 3 vejce
  • 100 g másla
  • 4 lžíce hrubé mouky nebo krupice (lze i špaldovou celozrnnou krupici)
  • 100 g sladidla (přírodní cukr nebo alternativy jako med, sirupy nebo obilné sirupy)
  • BIO vanilkový cukr
  • 1/2 prášku do pečiva (nejlépe BIO bez fosfátů)
  • višně (já použila kompotované, vypeckované, cca 300g)

Postup přípravy:

  1. Bílky oddělte od žloutků a vyrobte z nich sníh.
  2. Žloutky, cukr a změklé máslo utřete, postupně přidejte tvaroh, hrubou mouku a vše ostatní (kromě višní).
  3. Do vzniklého těsta lehce vmíchejte ušlehané bílky a vše vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy.
  4. Bohatě poklaďte višněmi.
  5. Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 45 minut na 180°, až se vytvoří zlatavá kůrka.

Tvarožník může vypadat, že není ani po 45 minutách dopečený, povrch bude vypadat, že se třese a není ztuhlý. To je ale v pořádku. Jakmile vychladne, tak zatuhne.

Můžete jej vylepšit ještě tak, že pod ovoce nasypete plátky mandlí.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


První vrstva

Ještě neupečený tvarožník s višněmi. Báječně chutná s každým ovocem.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Tento moučník, na těchto stránkách, tu byl sice jako první, ale já se k němu dostala až dnes.... A byla to chyba... Ten měl být na našem stolu už hoooodně dávno. Dělala jsem ho taky s višněma a na střed jsem dala broskev. Nejde napsat nic jiného, než že je VÝBORNÝ !!!!
Bára
tvarožník manžel MILUJE!
Milena
Hledala jsem na netu tvarožník a tenhle mi padl do oka. Naprosto vynikající a dietní. Dala jsem do něj mražený černý rybíz, který jsem propláchla a na sítku promísila s trochou cukru a nechala okapat. Mezitím jsem tvořila těsto. Jen jsem ho dala péct na plech, takže byl tenčí, ale o to lepší. Moučník mizel doslova před očima. Nedalo se ho přestat jíst.DÍKY!
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Tak to jsem ráda, že tvarožník chutná!! Jeho výhodou je kromě lehkosti a chuti také to, že se téměř nedá zkazit...Také jsem si říkala, že ho udělám dvojnásobné množství na velký plech pro více lidí.
Milena
Máte skvělé recepty, Kamilo! Tvarožník jsem nedávno dělala znovu a dala do něj jako ovoce červené hroznové víno - prodávají teď takové velké bobule, které jsem rozpůlila a vypeckovala. Tvarožník vypadal trochu jako bublanina. A plech nevysypávám, ale dávám do něj pečicí papír, takže tvarožník se skvěle upeče. :-)
Eva
Vynikající tvarožník. Zamíchala jsem do něj namočené rozinky a vrch posypala rybízem. Použila jsem třtinový cukr. Děkuji Vám, Kamilo, za úžasné recepty.
Anonymní uživatel(ka)
Díky za reakce, tvarožník je fakt rychlý, šťavnatý, jen se musí počítat s tím, že ho menší množství, což zas ovšem někomu může vyhovovat. S tím hrnoznový vínem i namočenýma rozinkama, to určitě zkusím. Jsem ráda, že se recepty hodí :-)
miska
Já dělala tvarožník s borůvkama a luxus :-)
Lucie
Tvaroznik je bomba, minule ho u mě snědla kamarádka půlku a vždy, když si brala další kousek se omlouvala, že nemůže odolat.
Steph
vyzkoušela jsem dnes s nízkotučným tvarohem, pomeranči a mandarinkami a famoznější věc jsem snad ještě nejedla! Vřele doporučuji i tuto úpravu ;-) tvarožník bude můj oblíbený, je rychlý jednoduchý a vynikající...musím se držet, abych nechodila ujídat ;-)
Martina
Pro velký úspěch, kdy mi ho včera skoro celý snědla kamarádka, tak dnes ho dělám znova... A mám trik, jak docílit toho, aby se višně nepropadaly :-) . Těsto posypte mandlovými lupínky a ně teprve dát višně... a hopla! Višně po vystydnutí zůstaly normálně nahoře :-)
Monika
Dělala jsem s čerstvými višněmi a meruňkami, které byly dost sladké, takže jsem ubrala asi čtvrtinu cukru. Možná by stačila i polovina z uvedeného množství. Každopádně tak vláčný a lahodný koláč jsem snad ještě nejedla! Naprosto úžasný recept, který zařazuji do našeho repertoáru! Z těchto stránek čerpám inspiraci a recepty již delší dobu, ale nechápu, že tento recept mi zatím unikal.
Eva
Tento tvarožník rodina miluje. Udělala jsem dvojitou dávku na velký pekáč, do těsta jsem přidala chia semínka (krásně křupou) a rozinky, navrch jsem dala cerstve merunky prokrájené na kousky. Skvělé.
Alf
super. Jen podle receptu jsem ho dělal jen poprvé, další již jen z kila tvarohu na plech a i tak mizí před očima. Navrch švestky nebo blumy (švestky jsou lepší) a je to dobrota.
Káč
Jednoduše výborný dezert, určitě nedělám naposledy. Děkuji za recept :o)
radu
nejlepší tvaroznik pod sluncem. už se tesim na léto AZ ho budu péct s čerstvými malinami nebo ostruzinami. dnes posloužily borůvky z mrazaku a lahoda nesmirna
Vladka2042
Vynikající s malinami
sarka
Tak ja jsem asi lama, ale ja to mam uprostred rozblemcane, mokre a na okrajich a na povrchu uz hnede, hotove. Pecu uz skoro hodinu. Bohuzel, uz to nezachranim. Nevim, kde je chyba. Pecu presne dle receptu, suroviny stejne, pokojova teplota, nevypeckovane tresne, kolacova kulata forma.
Eva
Dokonaly tvaroznik! Cukru davam malinko méně a navrch jsou višně opravdu nej. Vždy jeste posypu sekanymi mandlemi. Je pokaždé vláčný a šťavnatý. Mňam! :)
Teta Mars
Tak jsem take zkousela. Jeste jsme neochutnali, ale byla ho pekne plna dortova forma. V troube krasne nabehl a po vychladnuti spadl. 😟 Je to normalni, nebo jsem nekde udelala chybu? Delala jsem s boruvkami a misto mouky dala celozrnnou spaldovou krupici.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?