Rychle / jednoduše / zdravě

Domácí nanuk pro děti "Míša"

Zmrzlina je oblíbená osvěžující pochoutka a pokud máme nějakou kvalitní, není důvod si ji odpírat. Nejzdravější je vždy domácí.
Domází zmrzlina

Malé děti, i ty větší, milují zmrzlinu, nanuky, a s tím zkrátka nic nenaděláme. Proč by taky? Zmrzlina je oblíbená osvěžující pochoutka a pokud máme nějakou kvalitní, není důvod si ji odpírat. Pokud vám jde o zdraví vašich dětí, máte dvě možnosti – z širokého sortimentu na trhu vybrat kvalitní výrobek, který není narvaný chemií, nebo dětem dělat domácí nanuky.

Pokud si chcete zmrzlinu spíše vyzkoušet, zkuste nejdříve z tohoto množství. Pro větší množství zmrzliny ingredience jednoduše zdvojnásobte.

Budete potřebovat

(na menší množství dětem do formiček)

  • 1 tučný tvaroh (nejlépe bio kvality)
  • 1 zakysanou smetanu
  • 2 lžíce jemně mletého cukru
  • 1 lžíci medu
  • 1 vanilkový cukr nebo dřeň z pravé vanilky
  • šťávu z půlky citronu

Postup

  1. Tak ten je opravdu jednoduchý. Všechny ingredience do hladka ušlehejte.
  2. Dle chuti oslaďte a na závěr dolaďte citronovou šťávou.
  3. Vlijte do nanukových formiček a nechte zmrznout.

TIPY k domácí zmrzlině

  • Výhoda této zmrzliny je ta, že ji můžete dát i malým dětem, jelikož neobsahuje nic závadného. Samozřejmě touto zmrzlinou nekrmte děti mladší jednoho roku, jelikož pro ně není vhodný tvaroh, med ani citronová šťáva. Pro malé děti můžete navíc použít bio domácí tvaroh a místo zakysané smetany třeba tučnější BIO jogurt.

  • Se zmrzlinou se dá různě experimentovat, rozmixovat do ní třeba jahody a udělat jahodového tvaroháčka. Chce to zkoušet, kombinovat. Mně se třeba NEosvědčila kombinace broskví a banánu.

  • Osladit zmrzlinu můžete nejen mletým cukrem, ale také medem, javorovým sirupem, sladem či sirupem z agáve.

  • Domácí zmrzlinu můžete samozřejmě připravovat, kromě nanukových formiček, i do větších dóz. Pokud ale chcete dobrou konzistenci zmrzliny, je zapotřebí směs pravidelně znovu a znovu prošlehávat, aby nedocházelo k oddělování jednotlivých složek.

No není to pro ty děti bez těch emulgátorů a stabilizátorů lepší? Dejte vědět, zda se vám nanuky povedly, zda dětem chutnaly a jak jste je třeba vylepšili :-)

Kamila

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Směs na zmrzlinu Míša

Připravená ušlehaná směs na zmrzlinu či nanuky. Dala jsem do ní dřeň z pravé vanilky, tak proto ty černé tečky :-) V nanukových formičkách dopadla skvěle.

 
Domácí nanuk Míša pro děti

Tyto formičky na nanuky jsou docela velké. Pro příště by pro děti postačily i menší formičky, po kterých se určitě poohlédnu.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Anonymní uživatel(ka)
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, chtěla bych ty formičky minnie, můžete mi prosím poradit, kde bych je koupila? Děkuji. Burdová
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Dobrý den :-)Já už je mám doma delší dobu, nevím, z jakého eshopu byly. Každopádně jsem hledala formičky na zmrzlinu s tematikou Mickey Mouse, Minnie nebo Disney. Tak snad se na internetu něco podobného objeví.
Katka
Jůů..super recept..hned vyzkouším.. jo a formičky na menší nanuky má Tescoma! sice nemá s motivem,ale jsou to formičky ve veselých barvách.
Kamila (www.varilamysicka.cz)
Mně ty menší formičky pro malé děti přijdou jednoznačně lepší, podle mě se jim to lépe jí a tolik to neteče :-) Jenom vždycky ty nanuky z těch formiček dostat, to je teda něco ;-)
Eliška
Nanuky jdou z formiček výborně vyndat, když se chvíli dají pod proud teplé vody :))))
Eliška
Je pravda, že když se zmrzliny dají do dózy, jsou jak kámen. Já to vyřešila tak, že je dělám jen do formiček :))))) Nemám na to fígl, ale napadá mě, zkusit hmotu těsně před vložením do mrazáku našlehat. Jinak vážně netuším......
Kamila (www.varilamysicka.cz)
No bohužel i s tím našleháním, pokud ta hmota zmrzne třeba přes noc, tak je stejně tuhá. Ale aby to člověk vyladil tak, že bude hmotu prošlehávat a prošlehávat a až bude tak akorát, tak se sní, to asi nejde. V tom je lepší zmrlina z robotu z mraženého ovoce. Je hned hotová a měkká. Ale toho Míšu už bych také dělala jen do formiček ...
Marťa
Úplně jako originál, vynikající! Za víkend nezbyl ani kousíček :)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?