Rychle / jednoduše / zdravě

Tvarohová pomazánka s olivami

Tuto zdravou pomazánku si můžete udělat více či méně olivovou, záleží, jak moc se s olivami kamarádíte. V této pomazánce nejsou zas až tak výrazné, proto by mohla chutnat i těm, kteří si olivy normálně nedávají.
Tvarohová pomazánka s olivami

Tuto zdravou pomazánku si můžete udělat více či méně olivovou, záleží, jak moc se s olivami kamarádíte. V této pomazánce nejsou zas až tak výrazné, proto by mohla chutnat i těm, kteří si olivy normálně nedávají.

Budete potřebovat

  • 1 balení tvarohu (použila jsem vaničku tučného tvarohu, můžete i nízkotučný)
  • 1 kelímek sýru cottage (Cottage cheese – mají všude)
  • 1 balení zelených oliv (olivy v pytlíku klidně s papričkou nebo olivy v menší skleničce)
  • 2 lahůdkové cibulky i s trochou zelené natě
  • Sůl dle chuti

Postup

  1. Olivy pokrájejte na kousky. Stačí je všechny vysypat na prkýnko a sekat a sekat :)
  2. Lahůdkovou cibulku nakrájejte na jemná kolečka.
  3. Olivy i cibulku smíchejte s tvarohem a sýrem cottage.
  4. Můžete lehce osolit.

Tato pomazánka je chutná především na celozrnném pečivu. Já jsem si ji dopřála na domácím celozrnném špaldovém chlebu, který nemá chybu, takže o to byl celkový výsledek lepší :)

TIP

  • Sýr cottage můžete nahradit třeba lučinou nebo čerstvým sýrem žervé.
  • Pokud máte rádi chuť černých oliv, zkuste to i s nimi.

Dobrou chuť!

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Tvaroh, jarní cibulka a olivy
Tvaroh, lahůdková cibulka a nasekané olivy
 
Tvaroh, jarní cibulka, olivy a sýr cottage
Jako poslední do této zdravé pomazánky přijde sýr cottage.
 
Tvarohová pomazánka s olivami
Nejlepší je na celozrnném chlebu ;)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Tak já tedy musím říct, že jsem na tuto pomazánku fakt ujetá. Jakmile ji dojím, dělám novou :-). Zkusila jsem i variantu s jarní cibulkou a musím tedy říct, že mě to docela zklamalo. Jak je křupavá, tak mi zabila chuť oliv. Takže za sebe můžu říct, že ji dělám už zásadně bez cibulky :-(. V jiných pomazánkách je pro mě nepostradatelná, ale tato je fakt jiná. A ještě jeden tip. Pokud je někdy moc hustá, tak doporučuji přilít trochu vody z oliv. A není potřeba ani dosolovat :-).
Kamila (www.varilamysicka.cz)
A přitom jsme se bavily o tom, jak by tu pomazánku ta cibulka určitě vylepšila :) Určitě je pravda, že ta cibulka výrazná je, příště zkusím bez ní. Uděláme kompromis, s cibulkou k večeři, bez cibulky k snídani ;))
Martina
Přesně! Proto mě to dost překvapilo. Zkus bez cibulky a uvidíš.
Marco
Marku, dedky. Tak to asi o Velikonocedch ozkoušedm. Ba dokonce bych řekl, že bršlice me1 ořechy re1d, poněvadž na Dřevedči roste taky pod ořechy. Ale spedše ji podezedre1m z toho, že me1 raději polovzna zarůstajedced rumiště, vfdsypky ze stavby (stare9 tašky, zbytky omedtky, falomky cihel), poněvadž na druhe9m medstě, kde roste (pod třešned a javorem), pre1vě takove9 stanoviště je, a vyjma mechů a bršlice, tam nic jine9ho neroste, podobně pod onedm ořechem. P.S.: U petrkledče bych doplnil, že dlužno ho pěstovat na zahre1dce, jinak hrozed pokuta
edit
Já jí dělám bez cibule a hodně hodně olivovou :-) Miluju jí na jednohubkách s kousíčkem šunky a ještě celou olivou :-)
Vinod
Meg Tak to by me asi nenapadlo, ja jsem mela mliune makrelu vybornou uplne celou, pri obirani jsem musela odolavat nutkani ji snist jen tak :)) Diky za komentar :)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?