Rychle / jednoduše / zdravě

Zeleninový salát s quinoou a citronovo - medovou zálivkou

Quinoa je "chytrou" ingrediencí do zeleninových salátů. Je zdrojem hodnotných aminokyselin a skvěle chutná. S citronovo - medovou zálivkou tvoří povedenou dvojku.
Zdravý salát recept

 Budete potřebovat

  • Listový salát ( druh dle preference)
  • Ředkvičky
  • Dýňová semínka
  • Uvařenou quinou
  • Na zálivku olivový olej, citron, med, sůl, pepř

 Postup

  1. Nejdříve si uvařte quinou a nechte ji zcela vychladnout. Na mísu salátu vám bohatě bude stačit půl hrnku quinoi. Půl hrnku quinoi propláchněte vodou, zalijte vodou nebo vývarem, dle chuti osolte a přiveďte k varu. Pozvolna vařte 15 minut pod pokličkou, odstavte a nechte dojít. Quinoa pojme všechnu tekutinu a bude tak akorát.

  2. Mezitím si připravte zálivku, která by měla mít lehce krémovou konzistenci. Množství zálivky dělám podle množství salátu, ale metličkou vyšlehám šťávu z čerstvého citronu s olivovým olejem.

  3. Dýňová semínka na sucho opražte na pánvi. Hlídejte, aby se nespálila a nezhořkla.

  4. Salát a ředkvičky nakrájejte na drobné kousky a lehce smíchejte se studenou quinoou a zálivkou.

Můžet jíst samostatně nebo jako přílohu třeba ke grilovanému sýru nebo rybě.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Citronovo medová zálivka
Některé saláty není dobré "utemovat" těžkými dresingy, ale naopak jim dodat lehkost svěží krémovou zálivkou.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?