Rychle / jednoduše / zdravě

Zeleninový salát s quinoou a citronovo - medovou zálivkou

Quinoa je "chytrou" ingrediencí do zeleninových salátů. Je zdrojem hodnotných aminokyselin a skvěle chutná. S citronovo - medovou zálivkou tvoří povedenou dvojku.
Zdravý salát recept

 Budete potřebovat

  • Listový salát ( druh dle preference)
  • Ředkvičky
  • Dýňová semínka
  • Uvařenou quinou
  • Na zálivku olivový olej, citron, med, sůl, pepř

 Postup

  1. Nejdříve si uvařte quinou a nechte ji zcela vychladnout. Na mísu salátu vám bohatě bude stačit půl hrnku quinoi. Půl hrnku quinoi propláchněte vodou, zalijte vodou nebo vývarem, dle chuti osolte a přiveďte k varu. Pozvolna vařte 15 minut pod pokličkou, odstavte a nechte dojít. Quinoa pojme všechnu tekutinu a bude tak akorát.

  2. Mezitím si připravte zálivku, která by měla mít lehce krémovou konzistenci. Množství zálivky dělám podle množství salátu, ale metličkou vyšlehám šťávu z čerstvého citronu s olivovým olejem.

  3. Dýňová semínka na sucho opražte na pánvi. Hlídejte, aby se nespálila a nezhořkla.

  4. Salát a ředkvičky nakrájejte na drobné kousky a lehce smíchejte se studenou quinoou a zálivkou.

Můžet jíst samostatně nebo jako přílohu třeba ke grilovanému sýru nebo rybě.

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Citronovo medová zálivka
Některé saláty není dobré "utemovat" těžkými dresingy, ale naopak jim dodat lehkost svěží krémovou zálivkou.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?