Rychle / jednoduše / zdravě

Pizza Vegetarián

Stačí pár vychytávek a můžete si doma udělat skvělou domácí pizzu. A hlavně žádnou nudu na plechu. Jen ať hraje chutěmi i barvami.
Pizza se zeleninou

Když je dobrá pizza, z dobrého těsta a chuťově povedenou omáčkou, tak si občas ráda kousek dám. Nemusím ale ty základní verze, kdy mám pocit, že jím placku z bílé mouky, na které je kousek šunky a sýra. To jsem si doma mohla udělat toust ... :)

Mám ráda pizzy, na kterých je více druhů ingrediencí a vůbec tam nepotřebuji žádnou uzeninu. Sýry ano :) Jednou dám navíc papriku, podruhé kukuřici, jindy špenát, artyčok, sušená rajčata... Prostě co příroda a kráva a koza a buvol nabízí :)

Budete potřebovat

Na těsto (množství na 2 kulaté plechy na pizzu)

  • 0,5kg hladké mouky (nejlépe typu 0 nebo 00 či 00 extra)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžičku soli
  • ¾ balíčku čerstvých kvasnic (droždí, asi 30g )
  • 2,5 dcl vlažné vody

Na obložení pizzy

  • Rajčatovou omáčku, nejlépe domácí sugo na pizzu
  • Cibuli, avokádo, rajčata, žampiony, ananas, olivy
  • Na závěrečné zakápnutí olivový olej

Postup

  1. Do velké mísy prosyjte půl kila hladké mouky, nejlépe tu, která je vhodná na přípravu pizzy, tedy typ 00.
  2. Do hrnku si rozdrobte ¾ balíčku čerstvých kvasnic a zalijte částí vlažné vody, kterou máte připravenou (Z 2,5 dcl připravené vlažné vody na pizzu odeberete pár lžic na rozmíchání kvasnic)
  3. Uprostřed mouky udělejte důlek a vlijte do něj vzniklou kvasnicovou kašičku.Za pár minut se kvásek zaktivuje. Pak přidejte všechny ostatní ingredience jako sůl, olivový olej a zbytek vody a zpracujte v hladký kompaktní bochánek, který nechte v teple kynout nejméně hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělte na dva bochánky, které můžete nechat ještě chvíli kynout.
  5. Rozpalte troubu na maximum, případně zvolte program pizza.
  6. Těsto rozválejte na tenkou placku, asi 5mm. Placku přendejte na plech nebo pizza kámen, potřete rajčatovou omáčkou na pizzu a obložte dle chuti. Než ji dáte do trouby, ještě pizzu zakápněte olivovým olejem.
  7. Pečte v předem rozpálené troubě na nejvyšší stupeň po dobu asi 8 - 10 minut. Podle okrajů poznáte, že je hotovo.

Pizza vegetarián obsahuje různé druhy sýrů, zeleninu, ovoce, houby a zůstane dobrá a hezká i studená :)

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?