Rychle / jednoduše / zdravě

Hráškové rizoto s tofu

Mražený hrášek je skvělou surovinou pro rychlé recepty. Je kdykoliv po ruce a hotový během pár minut ...
Co s tofu

Další jídlo, které je téměř bez práce. Rýže se sama upeče v troubě, pak už je jedinou prací nakrájet papriku, nastrouhat tofu a pak to všechno chvíli míchat na pánvi. Záležitost na pár minut ... :-)

Budete potřebovat

  • Rýži
  • Mražený hrášek
  • Červenou papriku
  • Uzené tofu (nebo jiné)
  • Olivový olej
  • Koření dle chuti

Postup

  1. Uvařte si rýži, jak jste zvyklí. Já jsem ji PEKLA V TROUBĚ
  2. Na olivovém oleji pár minut restujte na kousky nakrájenou červenou papriku. Pak přidejte mražený hrášek a zase chvíli restujte. Dala jsem i na chvíli poklici.
  3. Tofu nastrouhejte na jemno a smíchejte v hrnci s paprikou a hráškem. Krátce prohřejte.
  4. Ochuťte, jak je libo a důkladně promíchejte s rýží.

TIPY

  • Toto jídlo můžete různě obměňovat. Místo tofu zkuste třeba tempeh nebo namleté krůtí maso, místo rýže kusus nebo bulgur.
  • U zeleniny platí, čím víc, tím lépe ;) Pokud byste ale přemýšleli, kolik rýže uvařit, tak 1 větší hrnek (350ml) suché rýže vystačí na rizoto pro 4 člennou rodinu.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Co s hráškem

Hrášek a paprika, nádherně barevná kombinace.

 
Co s tofu

Pak už stačí přidat jen na jemno nastrouhané tofu a krátce prohřát.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana P.
Děkuji, děkuji za ten nejlepší recept na buchtu! Našla jsem ho na Vašem facebooku, myslím, že na stránkách ani není, ale určitě by si to zasloužil. Jde o buchtu s tvarohem,jogurtem a povidly. Ta ještě nemám neměla, ale švestek se letos urodilo habaděj, takže jsem použila čerstvé. Nemohla jsem dospat rána, jak jsem se na něj těšila, ale sotva na mě zbyl roh. Přítel ho spolu s kamarádkou spořádaly skoro celý :) Myslím, že jsem našla novou stálici! Takový univerzální základ na buchty! Moc za něj děkuji! Jdu péct druhý a nejspíš švestky vyměním za kokosovou polevu!
Andrea V.
Mate moc hezke stranky a super recepty! Diky
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?