Rychle / jednoduše / zdravě

Jemná tvarohovo-rybičková pomazánka - přizpůsobená dětem

Rybičková pomazánka je jednou z dobrých možností toho, co si namazat na pečivo. Tentokrát dětská varianta.
Zdravá pomazánka

Pustila jsem se do další z variant rybičkových pomazánek. Tentokrát s cílem, aby byla jemná a chutnala i 4 leté dceři. Výraznou rybí chuť jsem tedy zjemnila tvarohem a trochou kvalitního kečupu. Sůl není potřeba přidávat, pomazánka má i bez ní chuti dost.

Budete potřebovat

  • 1 plechovku makrely ve vlastní šťávě
  • 1 tučný tvaroh ve vaničce
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • Na dochucení - trochu kvalitního kečupu

Postup

  1. Rybičky slijte, rozmačkejte a smíchejte s tvarohem.
  2. Aby pomazánka nebyla moc řídká a dobře se jedla, přidejte 2 lžíce jemných ovesných vloček.
  3. Ochuťte trochou kvalitního kečupu a nechte chvíli odstát, aby vločky mohly nabobtnat.

TIP

  • Pomazánku připravte ve svém základu jemnou tak, aby chutnala dětem, dospělým ji pak dále můžete vyladit pomocí čerstvé cibule a pepře.

  • V dnešní době je zapotřebí číst složení opravdu všeho. I mezi plechovkami všemožných rybiček existují kvalitativní rozdíly. "Moje" plechovka se pyšnila nápisy "bez konzervačních látek a barviv". Pokud byste se rozhodovali, kterou konzervu vzít, můžete také sledovat obsah soli, potažmo hodnotu sodíku, jehož nadměrná konzumace může u dětí a oslabených osob zatěžovat organismus.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?