Rychle / jednoduše / zdravě

Čerstvé tagliatelle se šunkou, hráškem a smetanou

Když jsou dobré a kvalitní ingredience, jak málo stačí :)
Rychlá večeře

Nejčastěji kupuji celozrnné těstoviny různých druhů. Špaldové, žitné a pohankové jsou nejoblíbenější. Když je chuť sáhnout po tradiční klasice, oblíbila jsem si kupovat čerstvé těstoviny. K sehnání jsou všude, v různých kvalitách. Někteří výrobci si zakládají na kvalitě vstupních surovin, kterými jsou italská tvrdozrnná pšenice a vejce z volného chovu v dostatečném množství na 1 kilogram mouky.

Takové těstoviny nejsou pak jen hmotou, kterou je třeba přebít chutěmi a zalít horou omáčky, jsou hlavní ingrediencí, která chutná výborně.

Tyto těstoviny se vaří jen pár minut, dokážou vás tedy podržet, když chcete mít jídlo se vším všudy do 10 minut na stole.

A to jsem přesně potřebovala já, tak jsem je jen doplnila o kvalitní šunku, hrášek a jednoduchou omáčku ze smetany a kousku másla.

Potřebujete

  • Čerstvé těstoviny tagliatelle (prodávají se chlazené)
  • Vysokoprocentní kvalitní šunku
  • Zelený hrášek (použila jsem mražený)
  • Jarní cibulku nebo šalotku
  • Přepuštěné máslo Ghí + klasické máslo
  • smetanu (dala jsem bio, 30%)
  • Himalájskou sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Těstoviny začněte připravovat v dostatečném množství osolené vody podle návodu.
  2. Mezitím si připravte v pánvi směs. Já jsem to udělala tak, že jsem do pánve dala kousek másla Ghí a krátce na něm orestovala kolečka jarní cibulky a kousků šunky. Pak jsem přidala mražený hrášek, kterému stačí v pánvi jen 3 minutky a je hotový.
  3. Pak jsem pánev odstavila a vlila jsem do ní menší množství smetany a rozpustila oříšek klasického másla, trochu jsem to osolila a opepřila. Už se nic nevaří.
  4. Nakonec jsem do pánve dala těstoviny uvařené "al dente" a jemně promíchala tak, aby smetanová omáčka obalila každý kousek těstoviny.

Naservírovaná porce vypadá díky zelenému křupavému hřášku vesele a svěže.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Recept těstoviny
Čerstvé tagliatelle mají po uvaření jinou chuť. Plnější, "opravdovější"
 
Mražený hrášek recept
Všechny ingredience hotové za pár minut, celé jídlo je otázka chvilky.
 
Tagliatelle se smetanou
Není potřeba, aby půl kila těstovin v hlubokém talíři plavalo ve smetanovo-sýrové omáčce. Vždy se snažím, aby porce na talíři obsahovala hezkou porci hrášku, někdy přidám i hrst zelených bylinek. Rychlé, jednoduché ... :)
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Harry
Netřeba nic dodávat, dneska jsem využil tuto inspiraci a rodina si pochutnala. Díky za výborný a rychlý oběd ;-)
Petra
Kamilo a kde tyto cerstvé tagliatelle kupujete?Děkuji.Petra
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?