Zapečené volské oko caprese

Když máte rádi vejce na mnoho způsobů a máte rádi hezké snídaně, připravte si volské oko zapečené v troubě. Ve variantě caprese lahodí nejen oku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na 1 porci budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 2 plátky mozarelly
  • 1 malé rajče
  • Lístky bazalky
  • Olivový olej, sůl, dle chuti pepř

Postup

  1. Do malé zapékací mističky rozklepněte 2 vejce. Osolte a přidejte na kousky nakrájenou mozarellu, rajče a pár lístků bazalky.
  2. Pečte na 190 stupňů asi 15 minut.
  3. Na závěr ještě přidejte lístek čerstvé bazalky a pokapejte panenským olivovým olejem.

A pokud doma nemáte zapékací mističky pro jednu porci, tak doporučuji si je pořídit. Perfektně se hodí na zapečená zeleninová jídla, cibulačku, ale také ovocný dezert crumble. Když každý na stůl dostane svoji zapečenou porci, tak se to líbí 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky