Rychle / jednoduše / zdravě

Brokolicové karbanátky z trouby

Abyste si pochutnali na karbanátcích, nemusíte mít nutně po ruce půl kila mletého ...
Zdravé karbanátky

Aktivně jsem koupila 2 brokolice a co teď s nimi :) Z jedné jsem vyrobila snadnou BROKOLICOVOU pomazánku a z druhé jsem se rozhodla poprvé vyzkoušet karbanátky, jejichž základ bude tvořit i tofu

Budete potřebovat

  • 1 brokolici
  • 1 tofu (nejlépe uzené, lze i jiné)
  • 2 vejce
  • Olivový olej
  • Na zahuštění - ovesné vločky jemně mleté (asi 8 lžic, nebo částečně i kukuřičná strouhanka)
  • Podle chuti - sůl, pepř, drcený kmín, česnek, majoránka, příp. jiné koření

Postup

  1. Brokolici rozeberte na růžičky a ty pár minut povařte nebo upravte nad párou. Rozhodně ji nepřevařte, stačí jí pár minut.
  2. Brokolici rozmixujte či na jemno rozsekejte a smíchejte s rozmixovaným tofu.
  3. Přidejte 2 vejce,1 lžíci oleje a ochuťte podle toho, kdo bude strávníkem :)
  4. Pak už jen zahustěte pomocí asi 8 lžic ovesných vloček tak, aby hmota nebyla řídká a šly z ní dělat pomocí naolejovaných rukou karbanátky.Vločky ve směsi nabotnají, nechte ji chvíli odležet.
  5. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a mašlovačkou lehce potřete olejem. Pokud jste si olejovali ty ruce, tak už pak potírat nemusíte.
  6. Pečte na asi 180 stupňů do zlatohněda, cca 25 minut.

Podávejte třeba s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem, v zimě je vhodná i kvašená zelenina.Výborné jsou k těmto karbanátkům různé domácí dipy, na fotce je okurkový s koprem.

TIP

Do směsi lze zamíchat i orestovanou cibuli, která jí dodá výraznější chuť.

Karbanátky lze vyrobit i jinak, než s pomocí mletého masa a pánve plné přepáleného oleje.

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Karbanátky z trouby
Rozmixované tofu a krátce povařená či napařená brokolice tvoří základ těchto zdravých karbanátků.
 
Karbanátky z trouby
Hmota nesmí být moc řídká. A ani ne moc tuhá. Karbanátky by měly jít vytvarovat naolejovanýma rukama.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Martina
Vynikající. Manžel i synek si pochutnali :-)
Zdeni
Moc krasny receptik :-) a moc rada jsem chodim pro inspiraci. Dekuji za zdileni. Mejte se krasne :-)
Jana
Výborné. Pošmákl si mrňous, manžel, babička a samozřejmě i já. A velké plus je v superrychlé přípravě :)
loolee
Velmi se povedly, udělala jsem je se šťouchanými brambory a k tomu zakysaná smetana s pažitkou. U syna, který nemá rád maso, velký úspěch, s manželem to bylo trochu horší ;-).
Jíťa
mohu se zeptat, od kdy mohou děti tofu? děkuji.
Kamila (varilamysicka)
Jíťo, říká se, že od těch 2 let není problém občas dětem tofu podat. Mělo by být v kvalitě BIO. Strava postavená na sóje není správná, jednou za čas ale dítěti podat tofu není žádný problém. Tofu je vlastně sojový sýr a sója je luštěnina, takže podávat s mírou :-)
Katkap
Výborné !! Teplé i studené. Mladší syn si několikrát přidal .. říkal jim lívance :-) Další super recept, který u nás bude v kategorii hooodně oblíbených :-) Děkuju :-)
Katka S.
Dnes jsme vyzkoušeli a super!Budeme dělat časteji :-)
Fiddlinka
hm, tak jsem asi něco udělala špatně, mě to nechutnalo, ale dceři jo a to je důležité :)
Alena
Výborné,chutné karbanátky,po ochutnávce u mladých,mě tak zachutnaly,že si je dělám i doma.máte zde hodně dobrých receptů,nejen pro dětí,ale i pro věkově starší.
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?