Rychle / jednoduše / zdravě

Vynikající a snadné knedlíčky do polévky

Když jsou nudle nuda, vyzkoušejte tyto domácí knedlíčky. Jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť pozvedne kdejakou polévku.
Zdravé knedlíčky do polévky

Kdyby vám náhodou přišlo, že připravovat domácí knedlíčky do polévky je bůhvíjak složitá záležitost, tak tuto obavu okamžitě hoďte za hlavu.

Kdyby to bylo složité, tak to přes Myšičku neprojde. Pár minut práce a jakou parádu to v polévce nadělá.

Budete potřebovat

  • 120 g mouky (doporučuji půl na půl polohrubá a špaldová krupice, nebo jemně mletá celozrnná napůl s hrubou)
  • 1 celé vejce
  • 50 ml mléka (může být rostlinné)
  • 1 lžíci másla (cca 20 g)
  • Dle chuti na jemno nasekaná čerstvá petrželka (je super mít ji mraženou, když nená sezóna může být sušená)
  • Na ochucení sůl, případně směs soli a sušené zeleniny používané jako ochucovadlo, sušená petržel

Postup

  1. Všechny ingredience dejte do mističky a lžičkou do hladka rozmíchejte. Směs nesmí být ani moc říká, ani moc hutná, jednou zkusíte a vyladíte si, co je akorát.
  2. Nechte směs 5 minut odležet a lžičkou namočenou v horké vodě nabírejte rovnou z mističky knedlíčky a vkládejte do vroucí vody. Když nemáte zkušenost, nevařte rovnou v polévce, vroucí voda stranou je jistota ...
  3. Knedlíčky vařte asi 5 minut, pomocí sítka je přendejte do hlubšího talíře.
  4. Každému pak do talíře dejte vhodnou porci.

TIPY

  • Knedlíčky se hodí do všech vývarů nebo polévek se zeleninou. Skvěle doplní jakoukoliv krémovou zeleninovou polévku. Chutnají v rajčatové, špenátové, celerové.
  • Nebojte se experimentovat. Místo hrubé mouky vyzkoušejte nějakou bezlepkovou. Třeba pohankovou krupici. Když do těsta nastrouháte trochu výrazného sýra, dostanou knedlíčky zase jiný šmrnc. Sýrové perfektně padnou třeba k celerovému krému.
  • Správnou konzistenci chytíte hned napoprvé, v nejhorším na druhý pokus. Poznáte ji snadno. Když budou mít tendence se rozpadat, těsto bylo moc řídké. Když zase budou zbytečně tuhé a nebudou jemné, přidejte příště trochu tekutiny.
  • Je možné je udělat v mnoha variantách. Když budete toužit po klasické necelozrnné chuti, použijte obyčejnou bílou mouku v bio kvalitě.
  • Knedlíčky lze připravit i jako čistě celozrnné, nemusíte se ale omezovat jen na pšeničnou nebo špaldovou mouku. Vyzkoušejte třeba ovesnou. Je na knedlíčky jak dělaná!

Ať se povedou a dejte mi vědět, s jakou polévkou jste je zkusili a zda to prošlo :) Hodí se do vývaru nebo klidně do této česnečky

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Polévkové knedlíčky

Ingredience na knedlíčky do polévky, ještě se tam pak přidá mléko

 
Polévka knedlíčky recept

Výroba je jednoduchá, stačí knedlíčky nabírat lžičkou a rovnou vkládat do vroucí vody. Jde to raz dva. Kolik těsta naberete, tak velké knedlíčky budou :)

 
Knedlíčky do vývaru

Knedlíčky chutnají jak dospělým, tak malým, toto jsou zrovna 2 dětské porce vývaru. Tekutina se tam pak ještě dolije. Knedlíčky si děti rozkrojí lžící, jde to snadno.

 
Zdravé polévky

Na této fotce nejsou všechny připravené knedlíčky. Množství je na 4-6 porcí, prostě na hrnec polévky.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Lenka Vítková
Nic tak odporneho jsem jeste nejedla. Chutna to jak houskovy knedlik v polevce. Nikdy vic! Mate tam opravdu spetny pomer surovin!
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?