Rychle / jednoduše / zdravě

Celozrnný kuskus s toskánskou zeleninou a tempehem

Komplexní jídlo, které obsahuje kvalitní sacharidy, bílkoviny i tuky. Navíc je plné zajímavých chutí a hotové do 10 minut.
Tempeh recept

Kuskus i tempeh jsou skvělými pomocníky rychlé kuchyně. Během pár minut můžete mít téměř bez práce dobré jídlo.

Budete potřebovat

  • kuskus
  • zeleninu dle chuti (použila jsem mraženou "toskánskou")
  • TEMPEH (výraznější je uzený)
  • Koření dle chuti (dala jsem směs na ratatouille)
  • Olivový olej
  • Čerstvé zelené bylinky nebo na jemno nasekaná lahůdková cibulka

Postup

  1. Celozrnný kuskus zalijte vroucí vodou v poměru 1:2. Na 1 hrnek kuskusu použijte 2 hrnky vroucí vody. Přikápněte trochu olivového oleje a ochuťte. Ráda přidávám trochu sypkého zeleninového BIO bujónu, případně různé sušené bylinky i koření. Dle typu jídla.
  2. Mraženou zeleninu vsypte do hrnce, přidejte pár lžic vody a duste do změknutí. Zelenina by neměla být rozvařená. Použila jsem toskánskou mraženou zeleninovou směs, která už je příjemně ochucená.
  3. Tempeh nakrájejte na plátky a nechte jej jen krátce prohřát v hrnci se zeleninou. Můžete ho také nakrájet na kostičky nebo drobné kousky a vytvořit spolu se zeleninou směs.

Jednoduché, zdravé a do 10 minut hotové ...

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Jak připravit kuskus
Dobrá mražená zelenina dokáže být super pomocníkem, když potřebujeme hodně rychle uvařit.
 
Zdravá večeře
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?