Rychle / jednoduše / zdravě

Rajčatová omáčka s mletým masem z pomalého hrnce

Díky pomalému vaření získá rajčatová omáčka plnou intenzivní chuť. Maso je dokonale měkké. Zajímavou přílohou je rýže parboiled s divokou rýží.
Mleté hovězí maso recept

Potřebujete

  • 500 g mletého hovězího masa (zvolila jsem bio)
  • 700 g rajčatové passaty (1 velká sklenice)
  • 1 vrchovatou lžíci rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • Olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 1 až 2 lžičky přírodního cukru k doladění chuti (nebo jiná alternativa dle preferencí)
  • Na dochucení sůl, pepř, sušené oregano nebo jiné oblíbené bylinky
  • Trošku vody na podlití (dle situace)

Postup

  1. Nejdříve si orestuji cibuli a na ní mleté maso, až se zatáhne a získá barvu. Některé pomalé hrnce mají rovnou nádobu, ve které lze restovat, nebo ji dát nejdříve na plotnu.
  2. Orestované maso s cibulí dám do pomalého hrnce, ochutím solí, pepřem, česnekem, oreganem. Zaliju passatou, přidám rajčatový protlak a trochu osladím. Dle potřeby někdy podliju ještě troškou vody.
  3. Promíchám, přiklopím a zapnu na "vysoký stupeň" na 4 hodiny.

☝️Passatu můžete využít i v tomto receptu na celozrnné špagety s chorizem. 🙂

Nejraději tuto omáčku podávám s rýží. Mezi mé oblíbené patří rýže basmati nebo různé kombinace s rýží parboiled a černou divokou rýží.👍

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.


Rajčatová omáčka z bio mletým hovězím masem
K omáčce jsem tentokrát zvolila rýži parboiled s divokou rýží. Prodává se takto namíchaná. Divoká "černá rýže" přílohu obohatí o další živiny a na talíři vypadá zajímavě.🙂
 
Rajčatová omáčka z passaty
Díky pomalému a dlouhému vaření má omáčka perfektní hustou konzistenci a plnou chuť.👍
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?