Rychle / jednoduše / zdravě

Klasická česnečka z vývaru

Jednoduchá verze klasické česnekové polévky s bramborami a majoránkou. Místo umělého bujónu ji však připravíme z poctivého domácího vývaru, což je znát na výsledné chuti.
Klasická česnečka

Kdy se může hodit česnečka? Po "náročném" společenském večeru, při invazi "bacilů", po velikonočním koledování nebo prostě "jen tak". Protože je dobrá :)

Potřebujete

  • 800 ml domácího vývaru
  • 4 brambory
  • 5 až 7 stroužků česneku
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • sůl, pepř, může být drcený kmín

 Postup

  1. Brambory nakrájím na drobné kostičky, zaliju vývarem a vařím do měkka.
  2. Pár minut před koncem varu přidám rozetřený či prolisovaný česnek.
  3. Ke konci ochutím majoránkou, pepřem, když je potřeba, dosolím.

Ve verzi, kdy se česnečka připravuje z vody, se do polévky dříve přidávala lžička sádla. Do této verze polévky však není třeba přidávat žádný tuk navíc, protože domácí vývar je sám o sobě trochu mastný.

A komu by bylo česneku málo, tak co lepšího k česnečce, než česnekové topinky :))

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Česnečka recept

V jednoduchosti je krása. Zlatý česnek!! :)

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?