Rychle / jednoduše / zdravě

Saláty

Tento teplý salát je dokonalou kombinací chutí. Křehké listy polníčku obalené domácím balsamikovým dresinkem s kousky sýra, který je na povrchu křupavý a uvnitř krémový. Krásné jídlo pro speciální příležitost i zdravá večeře.
Sytý salát ze zelené čočky je bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zelenina mu dodá zářivé barvy, zálivka zase svěží chuť. Zelená čočka si při vaření lépe drží tvar, než jiné druhy čočky. Hodí se tedy do různých salátů, kde vynikne její pěkný vzhled.
Jak udělat šopský salát skvělé autentické chuti? Je třeba připravit tu nejlepší zálivku. Ta dodá kouskům zeleniny originální chuť. S pravým balkánským sýrem nemá tento salát chybu.
Další variace na skvělý vajíčkový salát, který je osvědčenou kombinací vajec uvařených na tvrdo, zralých rajčat a zakysané smetany. Vše výrazně dochucené, s křupavou bagetkou perfektní.
Vajíčkový salát nemusí být jen vejce + cibule + celá sklenička majonézy. Vyzkoušejte tuto lahodnou a svěží verzi s ředkvičkami a kyselými okurkami. Tento salát dělám ráda po Velikonocích, kdy jsou doma vždy nějaká vejce na tvrdo, která je třeba využít.
Sytý a výživný salát, který je dokonalou kombinací výrazné řepy, vlákninou nabité čočky a šťavnaté mini mozzarelly v podobě praktických kuliček. Vychytaný dresink vše skvěle dochutí. V receptu najdete návod na nejlepší úpravu syrové řepy a správné vaření belugy.
Na přípravu i ingredience jednoduchý rybí salát, jehož základ tvoří výrazné nakládané matjesy. Vyladěná kombinace chutí, s křupavou bagetkou či dobrým žitným chlebem extra žravé.
Jaké divy může nadělat trocha kefíru! Krůtí maso je díky naložení měkké a po upečení více šťavnaté. Atraktivní křupavé stripsy se hodí jako zdroj bílkovin třeba k salátu. Pokapané jednoduchým domácím tahini dresinkem jsou zase hned o level jinde.
Vláčný a sytý těstovinový salát, který je barevný a plný výživných ingrediencí. Příprava je snadná. Krémový avokádový dresink mu dodá jedinečnou konzistenci i chuť.