Rychle / jednoduše / zdravě

Pikantní rajčatová směs na opečenou bagetku

Tato směs na opečené pečivo či chléb nadchne každého, kdo má rád pikantní chutě.
Směs na topinky

Kombinace šťavnaté pikantní zeleniny plné vitaminů a křupavé opečené housky je fakt výborná. Hodí se na večeři či k posezení u vína. Musíte hodně otvírat pusu, budete mít omatlané prsty a bude vám to odpadávat od pusy ...Musíte prostě jen počítat s tím, že je to pokrm, který se nedá jíst úplně inteligentně ;)

Budete potřebovat

  • Rajčata
  • Lahůdkovou cibulku i s natí (nebo klasickou cibuli)
  • Česnek dle chuti
  • Olivový olej extra virgine
  • Na dochucení - sůl, pepř, bylinky (provensálské koření nebo jen oregano)
  • Bagetka či houska na opečení, nejlépe vícezrnná

Postup

  1. Rajčata nakrájejte na drobné kousky, cibulku to samé.
  2. Česnek prolisujte. Množství dle chuti. Klidně až 4 stroužky a bude to mít grády.
  3. Ochuťte bylinkami, solí a pepřem a zakápněte olivovým olejem.
  4. Bagetku rozkrojte na půl a opečte v topinkovači.
  5. Na opečené bagetky navršte zeleninovou směs. Klidně i s trochou šťávy, která vznikne v míse...

Toto jídlo je bohaté na vlákninu, enzymy a látky s antimikrobiálními účinky.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Směs na bruschettu

Základ této směsi tvoří na jemno nasekaná rajčata, jarní cibulka i s natí a česnek.

 
Směs na bruschettu

Základ můžete ochutit bylinkami, které vám voní. Úžasné jsou provensálské bylinky, zrovnatak si vystačíte třeba jen s oreganem ...

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?