Rychle / jednoduše / zdravě

Kukuřice pečená v troubě s domácím česnekovo-bylinkovým máslem

Každé zrno kukuřice je nasáklé chutí a vůní másla, česneku a bylinek. Skvělá příloha téměř bez práce!
Kukuřičný klas pečená v troubě

 Ingredience

  • Předvařené kukuřičné klasy
  • Alobal (ten jíst nebudeme!😀)
  • Česnekovo-bylinkové máslo (máslo, prolisovaný česnek, sůl, sušené nebo čerstvé bylinky jako petržel, tymián, bazalka, rozmarýn, saturejka atd.)

Postup

  1. Nejdříve si připravím česnekové máslo. Tradiční máslo utřu s prolisovaným česnekem, osolím a doplním oblíbenými bylinkami. Másla si udělám buď jen trochu, aby stačilo na potření kukuřice, nebo udělám množství z celé kostky másla a ve skleničce uchovám v lednici. Máslo lze pak použít do zapečených panini, do těstovin nebo při přípravě ryb.
  2. Vezmu kus alobalu, položím na něj studenou předvařenou kukuřici a mašlovačkou potřu česnekovým máslem. 3.Zabalím a peču v troubě na 185 stupňů asi 20 minut.

☝️Díky pečení v alobalu můžete dostat maximum chuti z červené řepy. Mrkněte na extra jednoduchý recept načervenou řepu pečenou v alobalu.🐭

Dobře ochucený kukuřičný klas je vždy atraktivní příloha nebo chuťovka. 👍

Vyzkoušeli jste recept? Chcete něco dodat? Můžete napsat komentář.
Předvařená kukuřice
Tato kukuřice je předvařená. Na každý klas připravím čtverec alobalu.
 
Česnekovo-bylinkové máslo recept
Domácí ochucené máslo může mít mnoho podob. Nejoblíbenější je kombinace česneku a bylinek.
 
Kukuřice jako příloha
 
Kukuřičný klas pečený v troubě
 
Předvařená kukuřice jako příloha
Po 20 minutách na 185 stupňů. Každé zrnko kukuřice je nasáklé a provoněné máslem, česnekem a bylinkami.
 

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?