Rychle / jednoduše / zdravě

Dýňové bramboráky

Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!
Co s dýní Hokaido

Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory "půl na půl". A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.

Teď jsem je dělala přesně takto.

Ingredience

  • 300 g na hrubo nastrouhané dýně Hokkaido
  • 300 g na jemno nastrouhaných brambor (nejlépe varný typ C)
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín
  • Na dohuštění asi 4 lžíce kukuřičné strouhanky a 1 lžíce jemně mleté preferované mouky
  • Tuk na opékání bramboráků (Řepkový olej, Ghí atd...)

Postup

  1. Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
  2. Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
  3. Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
  4. Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂

☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭

Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa...

Ať se vám bramboráky povedou! 🙂

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Dýně hokkaido recept

Dýni Hokkaido omyju, rozkrojím, vydlabu semínka a nastrouhám na hrubo včetně slupky. Pokud by se Vám slupka nezdála, tak ji jednoduše nožem odstraňte.

 
Co s dýní

Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Osvědčilo se mi částečně vymačkat tekutinu, kterou pustí.

 
Bramboráky z dýně Hokkaido

Směs je připravená k opékání. Je hutná, nic neteče, žádná přebytečná voda... Jen ty kusy cibule jsem mohla udělat menší. Pospíchala jsem..🙂

 
Hokkaido recept

Bramboráky dělám menší kulaté. Na každý dám asi 2 lžíce hmoty. Opékám je na tuku z obou stran na nepřilnavé pánvi. Pokud by nešly otočit a byly až příliš měkké, je třeba hmotu ještě trochu zahustit. Křehké při otáčení ale jsou...

 
Bramboráky recept

Při vyndání z pánve jsou mastné, stačí je ale odložit na papírovou kuchyňskou utěrku a ze shora dát také jednu. Zbytečný tuk se okamžitě odsaje...

 
Bramboráky s lososem

Bramborák je vynikající i samotný. Co si ho ale takhle vylepšit? Gervais ochucené trochou citronové šťávy, solí a kousek uzeného lososa.👍

 
Bramboráky recept

Chuťově výrazná a atraktivní kombinace. Dýňovému bramboráku na talíři sluší i různé druhy zeleně. Od natí až po bylinky. Mňam!

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?