Ingredience
- 1 sáček preclíků (koupila jsem špaldové s opraženým sezamem)
- 70 g kvalitní hořké čokolády (použila jsem 70%)
- 1 lžíci másla
- Na posypání vločky chilli (mohou být i s menším množstvím krystalků soli)
Postup
- Malý rendlík dám nad malý hrnec s vodou a nad párou nebo ve vodní lázni rozpustím čokoládu s máslem, dokud není úplně hladká. Čokoláda se nikdy nesmí dát v rendlíku přímo na plotnu a příliš zahřát, protože by se zničila její struktura.
- Rozpuštěnou čokoládu naliju do menší skleničky, do které se vejde preclík. Čokoládu nechám chvíli odstát, aby jen lehce zchladla a nepatrně zhoustla. Pak už jen namáčím preclíky a odkládám je na mřížku. Kdo nemá mřížku použije pečící papír nebo nějakou silikonovou podložku.
- Ihned posypu vločkami sušeného chilli nebo jinými ingrediencemi dle fantazie... 🙂
☝️Jako chuťovky se dají použít i tyto slanétyčinky z tvarohového těsta. Dají se namáčet do dipů nebo přikusovat k zelenině.🐭
Ať se vám chuťovky povedou! 🙂
Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂 Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.